Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol-magyar: bravúrpont a Wembley-ből! – videóval

A becsületéért küzdött a magyar válogatott, hiszen az albánok elleni két vereséggel szinte biztosan kiszálltunk a Vb-ért folytatott harcból. A magyar csapat nagyot harcolva és jól játszva egy pontot elhozott a Wembley-ből.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Nagyon nagy nyomás alá helyezte az angol csapat a magyar válogatottat, azonban a magyar játékosok kiválóan helytálltak. A kezdeti nyomás enyhülése után egyre bátrabban játszott a válogatott, amely először egy Sallai lövésben mutatkozott meg, de ez messze elkerülte a kaput. A magyar csapat támadásban maradt és a 23. percben Nego büntetőt harcolt ki, amit Sallai Roland értékesített.
A gól érezhetően meglepte a hazai csapatot, a gólt követő néhány percben a magyar csapat birtokolta többet a labdát.
Az első félidő hajrájára magukhoz tértek az angolok, de helyzetük nem volt, egyszer viszont Balogh Botond nagyot mentetett Grealish elől. A 37. percben viszont tehetetlen volt a magyar védelem, egy oldalsó szabadrúgásra érkezett kitűnően Stones és kiegyenlített.
Az egyenlítés után a vezetést is szerették volna megszerezni az angolok, Gulácsinak még az első félidő utolsó másodperceiben is nagyot kellett védenie.

A második félidő első harmadában változatos, élvezetes játékot láthattunk, a magyar csapat abszolút partner volt a játékban. A 60. perc után szép lassan az angolok átvették a mérkőzés irányítását, azonban helyzetük alig-alig adódott. Később ismét kiegyenlítettebb lett a játék. Az utolsó percekre viszont beszorul a magyar csapat, de hősiesen védekezve kibekkelték a hosszabbítást, így bravúr pontnak örülhettünk az angolok ellen.

Anglia – Magyarország 1-1 (1-1)
Helyszín: London, Wembley Stadion Vezette: A. Hernandez (spanyol)
Gólszerzők: Stones (37.) ill. Sallai (24.-büntetből)
Sárga lapok: Shaw (23.) ill. Schäfer (42.), Szoboszlai (90.)
Kiállítva:ill.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice – Grealish (Saka 63.), Foden, Mount, Sterling (Henderson 76.) – Kane (Abraham 76., Watkins 90.+2)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Magyarország: Gulácsi – Nego (Bolla 90.+2), Kecskés, Lang, Szalai, Nagy Zs – Schäfer (Vécsei 79.), Nagy Á. – Sallai (Hahn 79.), Szoboszlai (Nikolics 90.+2), Schön (Holender 68.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Mérkőzés összefoglalója

Az I-csoport állása

..