Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Fel kell használni az első meccsen szerzett tapasztalatokat”

A magyar válogatott kedd este Anglia ellen lép pályára a Wembley-ben világbajnoki selejtező-mérkőzésen…

(Photo by Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az angolok elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatón a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihangsúlyozta, csapatának félelem nélkül, de rendkívül fegyelmezettséggel kell játszania:

“A budapesti mérkőzésen Anglia főleg a második félidőben megmutatta a benne rejlő potenciált, nem csak egyéni szinten erősek, hanem csapatként is rendkívül szervezettek. Nagyon komolyan vették a mérkőzést. Az ötvenötödik percig mélyen védekezve, de tartottuk magunkat, az első gól után kicsit szétestünk, nehéz helyzetbe kerültük. Nekünk és a szurkolóknak is fájt a 4-0-s vereség. Tudjuk, hogy milyen különbségek vannak a két csapat között. Fel kell használni az első meccsen szerzett tapasztalatokat, de nem kell félnünk, viszont a játékosaimnak az utolsó percig be kell tartania a taktikai utasításokat, mert a szervezetlenség nagyon sokba kerülhet az angolok ellen.

Minden edzői pályafutás része, hogy fel kell készülnie, hogy egy esetlegesen nagyobb vereséget szenved csapata egy erősebb ellenféllel szemben. Ilyenkor két lehetőség áll előtte, rossz eredmények esetén lemond vagy nem adja fel és harcol tovább. Én már játékoskoromtól kezdve is harcoltam és most sem tervezem, hogy ezen változtatok. Érzem a szövetség támogatását, még négy évig él a szerződésem, de a novemberi mérkőzések után átbeszéljük a helyzetet és az emberek felém tanúsított viselkedése is döntő lesz, ám ez még odébb van.”

Az olasz szakember szót ejtett Willi Orbán keretből való távozásáról és Balogh Botond csatlakozásáról is: “a német klubokkal nem mindig könnyű, próbálunk kompromisszumos megoldásokra jutni. Múlt héten Willi beteg volt, szóval a Leipzig akár otthon is tarthatta volna, végül abban egyeztünk meg, hogy az albánok elleni mérkőzés után vissza kell utaznia. Balogh pályafutását egy ideje követjük, a közelmúltban sérült volt, de Gera Zoltán azt mondta mostanra felépült. Eredetileg kezdett volna a németek elleni U21-es meccsen, de Zoli elengedte hozzánk. Ő is olyan játékos, aki a jövőben részese lehet a csapatnak.”