Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meg kell műteni az AC Milan kapusát

Olasz sajtóbeszámolók szerint az AC Milan első számú kapusának hamarosan kés alá kell feküdnie egy hosszabb ideje húzódó egészségügyi problémából kifolyólag…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az AC Milan első számú kapusa, Mike Maignan a szerdai napon kisebb csuklóműtéten fog átesni hetek óta tartó állandó fájdalmai miatt. Az operáció következtében a nyáron igazolt francia portás előreláthatólag 10-15 nap kényszerpihenőre számíthat.

A 26 esztendős hálóőr a Paris Saint-Germain együttesében nevelkedett, 2012 és 2015 között a B csapat kapuját védte, majd hat éven át a Lille OSC alkalmazásában állt, melynél az utolsó négy szezonban nélkülözhetetlen csapattag lett. Maignan a tavalyi francia bajnok kapuját összesen 180 alkalommal védte 2015-től 2021-ig. Idén nyáron a Rossoneri csapott le a játékjogára, ahol eddig szintén bizonyította megbízhatóságát, a csapat mind a hét bajnokiján és eddig lejátszott két BL-mérkőzésén védett.

Maignan sérülése alatt várhatóan a következő időszakban Ciprian Tatarusanu védheti a Milan ketrecét, de az olasz sajtóban már a szabadon igazolható Antonio Mirante szerződtetésének lehetősége is felmerült.