Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított szélsőjével a Fiorentina! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy Riccardo Sottil elfogadta a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A mai nap folyamán hivatalossá vált, hogy a Fiorentina csapata szerződést hosszabbított Riccardo Sottillal. A mindkét szélen bevethető 22 esztendős játékos egészen 2026 nyaráig szóló kontraktust írt alá a klubnál, és a hivatalos bejelentést követően az alábbiakat mondta:

Rendkívül boldog és büszke vagyok, hogy meghosszabbíthattam a szerződésem a klubbal, különösen azért, mert ennél a csapatnál nevelkedtem. Gyerekként érkeztem ide, és itt váltam férfivá, amiért örökké hálás leszek a Fiorentinának. A klub hitt bennem, én pedig ezt a bizalmat szeretném meghálálni a pályán nyújtott teljesítményemmel. Úgy érzem, hogy a csapat nagyon jó úton halad, amiről nem szabad letérnünk.

Sottil 2016 februárja óta tartozik a Fiorentina kötelékébe, ahol 2018 nyarán került fel a felnőttek közé. A 22 esztendős szélsőt kölcsönadták pallérozódni a Pescara és a Cagliari együtteséhez is az elmúlt években, a Fiornál pedig az idei szezontól kezdtek el vele komolyabban számolni. Pályafutása során eddig minden sorozatot figyelembe véve 29 mérkőzésen ölthette magára a “Violák” mezét, ezeken a találkozókon pedig 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 7 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.