Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di María: “Ez volt életem gólja…”

Az argentin válogatott soron következő világbajnoki selejtezőire készülő rutinos szélső a minap egy interjú keretein belül az elmúlt nyár eseményeit elevenítette fel…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Az idei Copa América döntőjében az argentin válogatott 1-0-ra legyőzte a Maracana Stadionban a házigazda brazil nemzeti csapatot Ángel Di María parádés góljával:

“A Copa América jelent számomra mindent. Egészen fiatal korom óta harcoltam ezért, hogy meglegyen, az egész ország kiéhezve várta már a sikert hosszú-hosszú ideje. Egyértelmű, hogy a Maracanaban szerzett döntőbeli gólom életem legfontosabb találata. Ahogy kiugrattam, éreztem, hogy nincs les és semmi nem állíthat, még nem jött ki a kapus, de pontosan tudtam, hogy mit fogok csinálni. Nagyon örültem, hogy sikerült hibátlanul végrehajtanom. Óriási megkönnyebbülés volt a végső győzelem, hiszen 28 éve várt erre Argentína. Hatalmas élmény volt az embereket boldognak látni.”

A Paris Saint-Germain kiválósága később kitért a jelenlegi argentin válogatott nem mindennapi erejére: “a válogatottban az utóbbi időben különleges atmoszféra uralkodik. Nem sok játékos személye változott a Copa América óta. Úgy vélem, meccsről meccsre csak egyre erősebbek vagyunk csapatként, ahogy egyre több időt töltünk együtt, a siker pedig még inkább összekovácsolta az együttest. Argentínában teljesen más a futballt övező hangulat, mint Európában, és a Copa-győzelem valóságos napfényt jelentett a fanatikusok számára, akikből elképesztő érzelmek szabadultak fel.”

Az argentin válogatott továbbra is 2019. július 2-án szenvedett utoljára vereséget a Brazília elleni Copa América-elődöntőben, azóta pedig sorozatban immár 24 mérkőzésen nem talált egyszer sem legyőzőre. Menet közben megnyerte az idei kontinensbajnokságot és veretlenül áll a világbajnoki selejtezőkben.