Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso a Serie A-ban térhet vissza – sajtóhír

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók szerint az olasz bajnokság (Serie A) egyik gyengélkedő csapatánál szóba került a csapat nélküli tréner kinevezése…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Calciomercato legfrissebb beszámolói értelmében a Genoa csapatánál veszélyben van Davide Ballardini vezetőedző pozíciója, és az új tulajdonos már fel is vette a kapcsolatot a szabadúszó trénerrel, Gennaro Gattusóval.

A 43 éves szakember 2019 decemberében vette át a Napoli irányítását egykori edzőjétől, Carlo Ancelottitól, és a kezdeti lendület olyan jól sikerült, hogy a Napoli megnyerte vele a Coppa Italiát és a hetedik helyen zárta a bajnokságot tavaly. Az elmúlt szezonnak a csapat nagy reményekkel vágott neki, Gattuso első teljes idényében a megerősített keretet a bajnokesélyesek közé sorolták, és bár jól kezdték az idényt, szép lassan elfogyni látszottak, a sérülések sem könnyítették a boldogulását, végül lemaradtak a BL-indulásról, az évad végeztével pedig elhagyta a déli egyesületet.

Gattuso 22 nappal a kinevezése után felbontotta a július 1-jétől életbe lépő szerződését a Fiorentinával, mivel a feleknek a jövőről alkotott elképzelései mégsem egyeztek, azóta pedig nincs csapata.

A Genoa együttese az első hét forduló alatt szerzett öt pontjával a 20 csapatos olasz élvonalbeli mezőny 16. pozícióját foglalja el.