Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hernán Crespo távozott brazil csapata éléről – HIVATALOS

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) továbbra is várakozáson alul szereplő São Paulo gárdája a minap közös megegyezéssel felbontotta közismert vezetőedzője szerződését…

(Photo by Andre Penner – Pool/Getty Images)

A São Paulo együttese a szerda éjszakai órákban erősítette meg, hogy Hernán Crespo és teljes stábja közös megegyezéssel távozik a csapat kispadjáról.

Az aktív pályafutása során többek közt a Parma, a Lazio, az Inter, a Milan és a Chelsea csapatait is megjárt egykori klasszis csatár a 2018-2019-es idény egyik szakaszában az argentin bajnoki mezőny második feléhez tartozó Banfield gárdáját trenírozta hazája bajnokságában. Ezt követően a Defensa y Justicia együttesét gyakorlatilag hajszálpontosan egy éven át irányította, hiszen tavaly január végén nevezték ki őt a csapat élére, s megnyerték a Copa Sudamericana előző kiírását.

Crespo február óta irányította a patinás brazil egyletet, ahol első nekifutásra veretlenül megnyerték a regionális bajnokságot, viszont az országos bajnokságban továbbra is csak botladozik a csapat. Az aktuális élvonalbeli idényben az SPFC 25 forduló alatt szerzett 30 ponttal csak a tizenharmadik pozíciót birtokolja.

Minden sorozatot figyelembe véve Crespo 53 mérkőzés alatt 24-szer vezette győzelemre csapatát 19 döntetlen és tíz vereség mellett, azonban a gyengébb bajnoki teljesítmény miatt távoznia kellett.