Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: Guardiola válaszolt Sterling távozási szándékára

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Manchester City szélsője, Raheem Sterling arról panaszkodott legutóbbi interjújában, hogy ha nem kap több játékpercet, akkor elgondolkodik a távozáson. Erre reagált most menedzsere, Pep Guardiola. 

(Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola reagált Raheem Sterling azon kijelentésére, miszerint el fog az eligazoláson, ha nem fog több játékpercet kapni. A katalán edző viszont ezt nem tudja ezt garantálni az angol szélsőnek. 

Sterling az interjúban elmondta, hogy “új lehetőségek” felé szeretne nézni, mivel Guardiola nem ad neki lehetőséget: a szezonban eddig mindössze két alkalommal kezdett a csapat hét mérkőzésén.

Guardiola azt mondta, meglepte Sterling kijelentése, de nem tud vele mit kezdeni:

“Nem tudok a játékosaimnak ígérgetni, és ezt ők is tudják. Nagyon sokszor beszéltem már erről velük. Nem tudom megígérni azt, hogy egy játékos hány percet fog játszani. Nekik a pályán kell beszélniük, az a legjobb alkalmuk rá. Amit én akarok, az az, hogy Raheem és a többiek is boldogok legyenek. Elégedettnek és boldognak kell lenniük a klubnál. Ha nem ez a helyzet, akkor szabadon hozhatnak döntéseket, amik a legjobbak a számukra, a családjuknak, és mindenkinek, aki szereti őket.”

Sterlingnek jelenleg öt játékossal kell versenyeznie a helyéért a csapatban: ott van még mellette Phil Foden, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Ferran Torres és akár még Jack Grealish is. Az angol szélső esélyei így rohamosan csökkennek, bár Torres sérülten tért vissza a válogatott szünetről.