Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

José Mourinho mentőövet dobna a Barcelona mellőzött középpályásának! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese a téli átigazolási időszakban megszerezné a Barcelona középpályását, Riqui Puigot.

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Riqui Puig továbbra sem tartozik Ronald Koeman kedvencei közé a Barcelonánál. A 22 esztendős középpályás a tavalyi szezonban összesen 24 mérkőzésen kapott lehetőséget a holland mestertől, igaz mindössze 581 percet tölthetett a pályán. Puig helyzete idén sem változott jelentősen, bár Koeman az utolsó 4 bajnokin rendre becserélte a középpályást, aki így összesen 72 percet futballozhatott. A fiatal játékos továbbra sincs megelégedve a helyzetével a katalán csapatnál, de egyelőre decemberig szeretne kivárni, hiszen addigra minden bizonnyal eldől Ronald Koeman jövője is. Mindenesetre ha a menedzser marad a csapatnál, akkor Puig a télen szeretne távozni a csapattól. Ezt a lehetőséget szeretné kihasználni José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője, aki a több játéklehetőség reményével csábítaná a “Farkasokhoz” a középpályást. A hírek szerint Mourinho kölcsön+vételi opcióban gondolkodik Puig esetében, a Barcelona viszont nem szeretne végleg megválni tehetségétől, így csak a kölcsönadás jöhetne szóba náluk. A 90min értesülései szerint Puig iránt a spanyol bajnokságból is érdeklődnek a Getafe, a Real Sociedad és a Celta Vigo személyében.

Puig a Barca színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 43 mérkőzésen léphetett pályára. Ezeken a találkozókon 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti a katalán klubhoz. Piaci értékét 15 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.