Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé elképesztő statisztikája a PSG-ben

Ahogyan arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germain együttese 2-1-es győzelmet aratott az Angers ellen a francia bajnokság (Ligue 1) péntek esti mérkőzésén…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A francia bajnokság éllovasa, a Paris Saint-Germain legutóbbi három pontját Kylian Mbappé kései tizenegyesgólja szállította, aki immár a 37. hazai mérkőzésén talált be a csapat színeiben, és az együttes ezen találkozók mindegyikét kivétel nélkül megnyerte.

Mbappé az elmúlt négy év alatt minden sorozatot figyelembe véve 183 mérkőzés alatt 137 gólt szerzett a PSG színeiben. A legutóbbi idénybeli 47 pályára lépése során 42 alkalommal volt eredményes, ebből a bajnokságban 27-et, a BL-ben pedig nyolc találatot vállalt. Az újonnan elindult kiírás első 12 mérkőzésén öt találatot jegyzett. A fenti statisztika tökéletesen reprezentálja, hogy mennyire fontos szereplője a csapatának, amely foggal-körömmel ragaszkodik hozzá.

Mint ismeretes, a 22 éves támadó Real Madridhoz való átigazolása egész nyáron téma volt, a kluboknak végül nem sikerült megegyezniük egymással. Egészen a pontosan a “királyiak” hiába adtak volna meg “mindent pénzt” (egyesek szerint akár 200 millió eurót sem sajnáltak volna), a PSG nem volt hajlandó túladni rajta.