Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított kulcsemberével az FC Porto! – Hivatalos

A portugál bajnokságban szereplő Porto együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak hálóőrükkel, Diogo Costával.

Hosszú távra kötelezte el magát az FC Portónál Diogo Costa. A portugál hálóőr egészen 2026 nyaráig szóló kontraktust írt alá a csapattal. Costa ízig-vérig Porto nevelés, hiszen 2010-től a csapat utánpótlásában nevelkedett. A felnőttek közé 2019 nyarán került fel, ahol fokozatosan építette be őt a csapatba Sergio Conceicao mester. Costa az első évében 15, a másodikban pedig 12 mérkőzésen állhatott a gólvonalon, idén viszont már egyértelműen a csapat első számú kapusaként számolnak vele. Ebben a szezonban 10 találkozón védte a Porto kapuját, amelyekből 4-et kapott gól nélkül hozott le. A másik 6 meccsen összesen 10 alkalommal zörrent meg a hálója, ebből ötöt pedig a Liverpool elleni kiütés során kapott.

A hálóőr számára összességében tehát az elmúlt időszak fantasztikusan sikerült, hiszen ebben a szezonban már ő a csapat első számú kapusa, egy héttel ezelőtt a portugál válogatottban is bemutatkozhatott a Katar elleni felkészülési mérkőzésen, ma pedig új szerződést írhatott alá nevelőegyesületével.