Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított szélsőjével az AC Milan! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy Alexis Saelemaekers 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubbal.

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

A tegnap esti órákban az AC Milan gárdája hivatalos honlapján tudatta, hogy véget értek a tárgyalások Alexis Saelemaekers és a klub között, a belga szélső pedig aláírta új szerződését. A 22 esztendős futballista korábbi kontraktusa 2024 nyaráig volt érvényes, de most ezt megtoldották további két évvel a milánói alakulatnál. A szélső az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon boldog vagyok, hogy tovább íródhat a történetem az AC Milannál. Már a kezdetektől nagyon jól éreztem magam itt, és igen korán nagy szerephez jutottam. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen kaliberű csapat számít a szolgálataimra, de innentől kezdve ismét a legfontosabb dolgok lebegnek a szemem előtt: szeretnék még többet dolgozni, jobb játékossá válni, és a lehető legtöbb meccset meg akarom nyerni a csapattal.

Alexis Saelemaekers 2020 januárjában érkezett kölcsönbe a Rossonerihez az Anderlechttől. A klub végül a tavaly nyári átigazolási időszak végén vásárolta meg végleg a belga szélsőt, akiért a kölcsönvételi díjjal együtt összesen 7 millió eurót fizetett. Saelemaekers minden sorozatot figyelembe véve eddig 64 mérkőzésen ölthette magára a Milan mezét, amelyeken 4 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 18 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.