Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: Fati és Depay szállította a győzelmet a Barcának – VIDEÓVAL

Az októberi válogatott szünet után – ellentétben a Reallal és az Atléticoval-, visszatért a pályára az FC Barcelona együttese. A katalánokat problémák sora sújtja a pályán és azon kívül is, ám a jelek szerint végre rátaláltak a siker útjára.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

LaLiga – 9. forduló
Idén nem csak Messi, hanem Antoine Griezmann is „lelépett” a Barca támadószekciójából. Ennek ellenére a legkevesebb gond továbbra is a gólszerzéssel lehet a Camp Nou-ban. Magyarán megfelelő az utánpótlás. A hosszú sérülésből visszatért Ansu Fati továbbra is üdítő élmény, míg Memphis Depay valóban a szurkolók legújabb kedvence lehet. Kettejük párosát pedig remekül kiegészíti a csapatjátékban a spanyol futball új üdvöskéje, Gavi, illetve a már megszokott arcok.
Ma este pedig már a padon volt Sergio Agüero is. „Kun” a héten már debütált egy nem hivatalos edzőmeccsen, így hamarosan már gólokkal tehet hozzá a Barca túléléséhez.

Az első félidő a szokásos képletet mutatta. Bőséges Barcelona labdabirtoklási fölénnyel, de összességében nem veszélyesebb játékkal, mint a Valencia. Sőt, a Túria-partiak még a vezetést is megszerezték. José Gaya juttatta előnyhöz a vendégeket. A „Denevérek” csapatkapitánya egy szöglet után kivágott labdát vágott körülbelül huszonöt méterről ter Stegen kapujába. Nem sokára jött az egyenlítés: Depay lekészítését Fati kapásból tekerte be be a kapuba. Sőt, a hajrá felé közeledve jött a hazai vezetés is. Fatit vágta fel az egyik Valencia védő, a megítélt büntető Depay értékesíttette.

A második félidőre már kevéssé tűnt veszélyesnek a Valencia. Ronald Koeman még Fatit is le merte cserélni, a helyére érkező Cutinho pedig még a győzelmet is bebiztosította a 85. percben. A mellőzött brazil csillag idénybeli első gólját lőtte. Győzelmével a Barca feljött a táblázat hetedik helyére, a vendégek ellenben a kilencedik helyig estek vissza.

FC Barcelona – Valencia 3-1 (2-1)
G.: Fati (13.), Depay (41.-büntetőből), Coutinho (85.) ill. Gaya (5.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: