Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: megbüntették az Eb-döntő miatt az angol válogatottat – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) három hónappal az Európa-bajnokság londoni döntője után ítéletet hirdetett az angol szurkolók rendbontása miatt. 

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Az UEFA közleményben tudatta, hogy a szövetség neve alá tartozó két tétmérkőzést zárt kapuk mögött kell az angol válogatottnak lejátszania, ám a második mérkőzésre szóló bezárás két évre felfüggesztették. Emellett pedig 100 000 eurós pénzbüntetést is kiróttak rájuk.

Mint ismeretes a nyári Európa-bajnokság döntőjét Anglia Olaszország ellen játszotta, amelyet végül az olaszok nyertek meg tizenegyesekkel. A mérkőzés alatt a hazai szurkolók rendbontása, tárgyak bedobálása és a nemzeti himnuszok megzavarása miatt az UEFA vizsgálatot indított, amit már két nappal a finálé után jeleztek is, ahogy később azt is, hogy a szervezési hiányosságokat is ellenőrizni fogják. Ezek után döntöttek a kétmeccses stadionbezárás mellett.

Az angol válogatott legközelebbi UEFA által szervezett tétmeccse a jövő nyári Nemzetek Ligájában lesz, így abban a sorozatban fogják letölteni a kiszabott büntetést. Anglia jelenleg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) égisze alá tartozó világbajnoki selejtezőben szerepel, így ezeket a meccseiket nem érinti a mostani ítélet.