Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Madridban győzött a Liverpool; Kiesés szélén a Milan – VIDEÓVAL

Az idei csoportkör egyik legérdekesebbje legalábbis papíron a „B” jelű négyes. Hiszen mégiscsak tizenöt végső sikere van a Milan/Liverpool/Porto hármasnak, az Atléticonak pedig három elvesztett döntője.

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

Bajnokok Ligája csoportkör – 3. forduló
Nem kifejezetten izgalmas az Atlético és a Liverpool közös múltja. A két együttes rendre kiélezett, egy-két gólos összecsapásokat hoz. Legutóbb a 2019/20-as idény nyolcaddöntőjében találkoztak. A madridi „Matracos” siker után az Anfielden a hazaiak nyertek, s Diego Simeone tanítványai csak a hosszabbításban harcolták ki a negyeddöntős szereplést. Aztán jött a hosszú szünet a Covid miatt.
Mindez a viszonylag távolabbi múlt, ami fontosabb, az a jelenlegi forma. A Liverpool már hetek óta remek formában van, a hétvégén a Watfordot páholták el egy sima ötössel. A csoportot hibátlanul vezető „Vörösök” egyébként is veretlenek még. Ellenben az Atlético a spanyolok bajnokaként inkább hullámzó, bár legutóbbi tétmeccsüket még a válogatott napok előtt megnyerték a szedett-vedett Barcelona ellen.
Az esélyek ma inkább a Liverpoolnak kedveztek előzetesen. Ezt pedig igazolták is az angolok, akik elhozták a három pontot Spanyolországból. Azonban a történelmi esélylatolgatásra bőséggel rácáfoltak a felek. Öt gól is esett, a lehető legizgalmasabb módon. Ugyanis a 13. percben már kettő góllal vezettek Jürgen Kloppék, Keita és Salah góljaival.
Ám ekkor jött Antoine Griezmann bő fél órája. A világbajnok francia eddig nem sok jót produkált, mióta visszatért a Barcelonától. Ma a meccs hőse lehetett volna, lévén a 34. percre egymaga kiegyenlítette a drámai különbséget. Azonban a különc csatár hiába duplázott, az 52. percben kiállíttatta magát. A francia konkrétan egy pankrációs mozdulattal, talppal kívánta eltávolítani Firmino fejét a nyakáról.
A 76. percben góllá érett a Liverpool emberelőnye. Mo Salah egy jogosan megítélt büntetővel megszerezte a győzelmet a hibátlan maradt Liverpoolnak.
Luis Suárez későn, csak a 80. percben állt be az Atlécioba, a hátralévő időben már csak egy sárgalapot tudott begyűjteni.

Atlético Madrid – Liverpool 2-3 (2-2)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid); Vezette: Daniel Siebert (német)
Atlético: Oblak – Hermoso, Kondogbia, Felipe, Trippier – Carrasco, Koke, De Paul, Lemar – Joao Felix, Griezmann.
Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold – Milner, Henderson, Keita – Mané, Firmino, Salah.
Gólszerző: Griezmann (20., 34.), ill. Salah (8., 76.-büntetőbő), Keita (13.)
Sárgalap: Suárez =90+3.) ill. Milner (59.), A.-Arnold (63.)
Kiállítva: Griezmann (52.), ill.

A komolyabb nemzetközi rutin ellenére döbbenetesen régen, még 2003-ban meccselt utoljára egymással a Porto és a Milan. Az apropó akkor az Európai-szuperkupa volt, lévén előbbi akkor az UEFA-kupa-, utóbbi a Bajnokok Ligája címvédője volt. A győztes végül a Milan lett Andrij Sevcsenko góljával.
Meglepetésre a fogadóirodák ma este a portugál bajnokot hozták ki esélyesebbnek. Igaz, a Milant sérülések tömkelege sújtotta, sújtja, bár legalább abban bízhattak, hogy Zlatan Ibrahimovic a lehető legjobbkor tér vissza a csapatba.
Azonban Stefano Pioli eltaktikázta magát. A svéd sztár ugyanis csak a második félidőben, az 58. percben állt be csereként, ez pedig már késői volt. Az első félidő gólnélküli döntetlenje után a folytatásban csak a Porto tudott betalálni. Ibra új löketet nem tudott adni, ám a hazaiaktól Luiz Diaz gólja életben tartotta a továbbjutási reményeket.
A Porto még úgy is megérdemelte a győzelmet, hogy csak kétszer találta el a Milan kapuját. Lévén legalább tizenkilencszer próbálkoztak. Ellenben a vendégek még az ellenfél tizenhatosáig is csak ritkán jutottak el.
Vereségével az AC Milan gyakorlatilag a kiesés szélén van, még az Európa-liga „átszálláshoz” is csoda kellene.

FC Porto – AC Milan 1-0 (0-0)
Helyszín: Dragao (Porto); Vezette: Felix Brych (német)
Porto: Diogo Costa – Wendell, Mbemba, Pepe, Joao Mario – Diaz, Otavio, Uribe, Sergio Oliveira – Taremi, Evanilson.
Milan: Tatarusanu – Ballo Toure, Tomori, Kjaer, Calabria – Krunic, Bennacer, Tonali – Rafael Leao, Giroud, Saelemaekers.
Gólszerző: Diaz (65.), ill. –
Sárgalap: S. Oliveira (3.), Uribe (38.), ill. Tomori (16.), Giroud (20.), Kalulu (82.), Ibrahimovic (87.), Leao (90.)

A csoport állása: