Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Ha nem nyerünk, kiestünk”

Létfontosságú mérkőzés vár holnap este az FC Barcelona csapatára. A katalánok számára kötelező lenne egyébként is a győzelem a Dinamo Kijev ellen, hát még az ilyen borzasztó nyitány után.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Barcelona még soha nem kezdte ilyen gyalázatosan a Bajnokok Liája csoportkörét, mint idén ősszel. Ronald Koeman tanítványait előbb a tavalyi győztes Bayern München, majd a portugál Benfica páholta el ugyanúgy 3-0-val.

A Dinam Kijevet már tavaly is a Barca útjába sodorta a szél (a Ferencvárossal egyetemben), ám az ukránok oda-vissza kikaptak Leo Messiéktől. A Dinamo utoljára az 1997/98-as idényben volt méltó ellenfele a Barcelonának. A kijevi együttes akkor Andrij Sevcsenko és Szerhij Rebrov vezérletével otthon 3-0-ra, majd a Camp Nou-ban 4-0-ra tudott győzedelmeskedni. Akkoriban végül a csoportja utolsó helyén is zárt a gárda.

Akár most is megtörténhet a szégyenteljes őszi búcsú, erre utalt nyilatkozatában a Barca újdonsült nyári igazolása, Sergio Agüero is. „Kun” sérülése után a hétvégén debütált a Valencia elleni győztes derbin, igaz, csak perceket kapott. Ám a kétségbeejtő helyzetben akár fontos szerepe is lehet a Dinamo ellen.

„Nincs más választásunk, mint nyerni. Ha nem sikerül, már majdnem kiestünk. Magabiztosak vagyunk és önfeláldozók. A közönségünk előtt fogunk játszani a három pontért.”

– fogadkozott Agüero, a holnapi mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

Bajnokok Ligája csoportkör – E csoport
18:45 FC Barcelona – Dinamo Kijev (tv: Sport2, élő)
21:00 Benfica – Bayern München (tv: Sport1, élő)