Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: magabiztos Chelsea-siker, nyert a Juve is! – Videóval

A Bajnokok Ligája harmadik játéknapján a H-csoportban mondhatni csupán annyi történt, hogy nyertek az esélyesek: a Chelsea nagyon simán, hazai pályán a Malmö ellen; míg a Juventus minimális különbséggel, de  legyőzte a Zenit együttesét.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Chelsea – Malmö (2-0)
Gólszerzők: Christensen (9.), Jorginho (21. és 57. – mindkettőt büntetőből.), Havertz (48.)
Sárga lap: – illetve Nielsen (19.), Christiansen (53.), Larsson (55.)
Piros lap: –

Chelsea: Mendy – Rüdiger, T. Silva, Christeensen – Azpilicueta (James, 65.), Jorginho, Kante (Saúl, 65.), Chilwell (M. Alonso, 66.) – Mount, Werner (Hudson-Odoi, 44.) – Lukaku (Havertz, 23.). Menedzser: Thomas Tuchel

Malmö: Dahlin (Diawara, 46.) – Larsson, Olsson, Brorosson, Nielsen, Berget (Moisander, 83.) – Pena (Rakip, 58.) – Christiansen (Nalic, 58.), Innocent – Colak, Birmancevic (Abubakari, 46.). Vezetőedző: Jon Dahl tomasson

Elég hamar kútba dobhatták a vendégek azon tervüket, hogy kerüljék el a korai gólt a Stamford Bridge-en, hiszen a Andreas Christensen már a 9. percben vezetéshez juttatta a címvédőt.

Az óriási fölényben játszó Chelsea bő tíz perc elteltével már két góllal vezetett, amikor is Jorginho szokásához hűen higgadtan talált a kapuba a büntetőpontról.
Sok izgulni valója nem akadt Thomas Tuchel vezetőedzőnek az első 45 percben, már ami csapata játékát illeti (…) az viszont jóval aggasztóbb, hogy előbb Romelu Lukakut, majd Timo Wernert is kényszerűségből kellett lehívnia a pályáról!

A szünet után sem sokat változott a meccs képe, Malmö nem találta el a Chelsea kapuját, a londoniak ellenben sorra alakítottak ki helyzeteket, és szereztek két gólt. Kai Havertz szinte azonnal a második félidő elején; míg Jorginho egy újabb tizenegyest értékesített.

A Chelsea magabiztosan, nagyon könnyedén nyert. A legnagyobb kérdés most a Stamford Bridge-en, hogy mi lesz Lukakuval és Wernerrel?!

Zenit – Juventus 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Kulusevski (86.)
Sárga lap:
Barrios (30.), Karavaev (46.) illetve Arthur (60.), Ramsey (90+4.)
Piros lap: –

Zenit: Kritsyuk – Rakitsky, Lovren, Chrystakov (Krugovoy, 88.), Karavaev (Sutormin, 46.) – Santos, Barrios, Wendel – Caludinho (Erokhin,  88.), Dyzuba (Azmoun, 61.), Malcolm (Kuzyayev, 69.) . Vezetőedző: Sergei Semak

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro (Cuadrado, 58.) – Locatelli (Arthur, 58.), Bentancour (Ramsey, 84.), McKennie – Chiesa, Morata (Kean, 76.), Bernardeschi (Kulusevski, 58.). Vezetőedző Massimiliano Allegri

Kissé eseménytelenre sikerült az első félidő, amelyben a Juventus birtokolta többet a labdát, de nem volt kaput eltaláló lövése a vendégeknek, szemben a Zenit két próbálkozásával.

A fordulást követően próbált váltani a Juve, de sokáig nem találta a fogást a zeniten. Ahogy telt az idő, érezni elhetett, hogy egy gólos mérkőzés lesz, így is történt: a mindent eldöntő találatot Dejan Kulusevski hozta össze a hajrában.

Massimiliano Allegri mester csapata győzelmének és az újabb kapott gól nélküli találkozónak örülhet, de a Juve játéka hagyott némi kívánnivalót maga után ezúttal is.

A H-csoport állása: