Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín az idény végén befejezheti – sajtóhír

Nemzetközi sajtóértesülések szerint a rutinos argentin támadó fontolóra vette, hogy az aktuális idény végeztével szögre akasztja a stoplist…

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

A The Sun értesülései szerint a decemberben 34. születésnapját ünneplő Gonzalo Higuaín az aktuális MLS-szezon végeztével fel fogja bontani szerződését az Inter Miami csapatával és bejelenti visszavonulását.

Az egykori 75-szörös argentin válogatott csatár annak idején az argentin River Plate neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda színeiben.

Ezt követően Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euróért cserébe. Első szezonjában szállított 32 találatát később nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, utolsó torinói idényében 11 gólig jutott.

Pipita tavaly szeptemberi amerikai szerződése óta 35 meccsen 11 gólt szerzett a David Beckham által igazgatott csapat színeiben, melyből tíz találatot a 2021-es kiírásban regisztrált.