Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Tisztában voltam a keret korlátaival…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az AS Roma csapata egészen elképesztő fiaskót szenvedett el az Európa-konferencialiga csütörtöki játéknapján…

(Photo by Silvia Lore/Getty Images )

Az AS Roma csapata csütörtök este 6-1-es pofont szenvedett el a norvég Bodø/Glimt együttesétől, melyet követően José Mourinho bár elismerte a felelősségét, azért szokásához híven nagyítóval kereste a kifogásokat:

“Én döntöttem emellett a kezdő 11 mellett, így enyém a felelősség. A jó szándék vezérelt, szerettem volna lehetőséget adni másoknak is, akik mindig keményen dolgoznak, így rotáltam a csapatot, többeknek pihenőt adtam a hideg időben a műfüvön. Vereséget szenvedtünk egy csapattól, amely ma este jobb volt nálunk. Ennyire egyszerű.

Ha mindig ugyanazt a 11-et játszathatnám, megtenném. Kockázatos dolog ez, nagyon nagy minőségbeli különbség van a játékosok két csoportja között. Tisztában voltam a keret korlátaival, nem újdonság számomra, de így is jobb teljesítményt vártam.”

Mourinho 1008 meccses edzői karrierje során először kapott 6 gólt aktuális csapata egy meccsen. A portugál mester nyíltan üzent a római vezetőség felé, hogy túl rövid a csapat kispadja, emiatt is fordulhatott elő ez a vereség:

“Beszéltem a játékosokkal, őszinte voltam hozzájuk, de Önökhöz most nem lehetek az. Sohasem titkoltam, hogy a keretünk nagyjából 13 játékosból áll, ők más szintet képviselnek a többieknél. Egy pozitívum biztosan van, hogy ezentúl nem kérdezik majd meg tőlem, miért játszatom mindig ugyanazokat a játékosokat. Az első számú csapatunk jól játszik, több pontot érdemelt volna eddig a szezonban, és a megfelelő mentalitással rendelkezik. Ezzel a mentalitással fogunk pályára lépni vasárnap.”

Az AS Roma az olasz bajnokság (Serie A) soron következő, hétvégi fordulójában a hibátlan éllovas Napoli ellen fog rangadót játszani.