Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona kegyvesztettjével erősíthet az Arsenal – sajtóhír

A francia hátvéd jelenlegi helyzete nem a legjobb a katalán óriásnál, ugyanis Ronald Koeaman nem igazán számít rá, az Ágyúsok pedig éppen emiatt lecsapnának rá.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Angol sajtóinformációk szerint az Arsenal a Barcelona kegyvesztett középhátvédjét, Clément Lenglet szerződtetné a téli átigazolási időszakban, mert Mikel Arteta nincs megelégedve hátvédsorának a tengelyével.

A katalánok nem ragaszkodnak játékosukhoz, sőt, örülnének is neki, ha a francia bekket valaki leigazolná, ugyanis jelenleg elég nagy anyagi gondokkal küzdenek, amelyet Joan Laporta elnök szeretne minél hamarabb rendbe hozni, így a 26 éves bekk is nyugodt szívvel távozhat, pláne, hogy Ronald Koeman csak negyedik-ötödik számú belsővédőként számol vele a jelenleg futó szezonban.

Lenglet 2018-ban érkezett a katalánokhoz 36 millió euró ellenében, és ugyan eleinte határozott játékkal előrukkolva stabil kezdője volt a Barcának, de az elmúlt évben már nem tudta hozni a szintet, ezért sok szurkoló ki is kezdte őt. Összesen 138 alkalommal léphetett pályára tétmérkőzésen Gránátvörös-kék színekben, amelyeken 7 gólt és 2 gólpasszt hozott össze. A 2021/22-es szezont tekintve a 14-szeres francia válogatott középhátvéd mindösszesen két mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, valamint négy alkalommal cserélte be őt Koeman, de csak időhúzó csereként az utolsó pillanatokra.