Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: egy félidő alatt megvolt a Bayern győzelme – VIDEÓVAL

Tizenhárom esztendőnyi Bundesliga-története során ritkán okozott igazi meglepetést az Allianz Arenaban a Hoffenheim együttese. A Bayern pedig ma délután sem volt rest hozni a papírformát, és győzelmi kényszerbe hajszolni az üldöző riválisokat.

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Bundesliga – 9. forduló
Fölényesen irányító játékkal kezdte a mérkőzést a Bayern München. A Benfica hét közi legyűrése után a Hoffenheim elleni csata nem ígérkezett persze különösen nehéznek, de a hazaiak komlyan vették az ellenfelet. A szisztematikusan építkező Bayern-támadások már a 8. percben eredményre vezettek (volna), ám ekkor még a VAR segítségével érvénytelenítették Serge Gnabry gólját. A 26 esztendős támadó a 16. percben azonban már érvényes találatot íratott a neve mellé. A válogatott játékos egy sok rövid passzt felölelő támadás után köszönt be az ötös sarkáról. A 30. minutumban pedig már kettővel ment a címvédő és éllovas együttes. Robert Lewandowski már a tízedik gólját szerezte a bajnokság idei kiírásában.
A második félidőre jócskán visszavett a Bayern, lévén az akciókkal gyengéden próbálkozó Hoffenheim vajmi kevés veszélyt jelentett Manuel Neuer kapujára. A hajrában még kettővel növelte előnyét a bajor sztárcsapat: Choupo-Moting igazolta, hogy igenis lehet számítani rá, mint peremember. Majd Coman állította be a 4-0-s végeredményt.
Győzelmével a Bayern megőrizte egypontos előnyét, a szintén győzedelmeskedő Borussia Dortmund előtt.

Bayern München – Hoffenheim 4-0 (2-0)
Helyszín: Allianz Arena; Vezette: dr. Matthias Jöllenbeck
Gólszerzők: Gnabry (16.), Lewandowski (30.), Choupo-Moting (82.), Coman (87.), ill. –

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: