Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kevesebb mint negyedóra alatt hármat kaptak Ribéry-ék – videóval

Két újonc csapat találkozott a Serie A 9. fordulójában. A bajnokságot pocsékul kezdő Salernitana fogadta az Empolit. A hazai csapat két fordulóval ezelőtt szerezte meg első győzelmét, de első pontjukra is az ötödik meccsükig kellett várniuk.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Ezzel ellentétben nem kellett sokat várni a találkozó első góljára. Pinamonti találatával, már a 2. percben megszerezte a vezetést a vendég Empoli. A mérkőzésből még negyedóra sem telt el, de a salernoi csapat, már három gólos hátrányban volt, ami a félidő végére egy tizenegyesgóllal négy gólosra duzzadt.

A második félidőre három helyen is belenyúlt a csapatába Stefano Colantuono, a Salernitana vezetőedzője és egészen más szemlélettel jöttek ki a második játékrészre. A szépítés nagyon hamar összejött, Franck Ribéry passzából Ranieri volt eredményes. A hazai csapat nem állt le és kevesebb, mint tíz perc múlva egy öngólnak köszönhetően, már csak két gólos hátrányban voltak.
A mérkőzés hátralévő részében is folyamatosan támadott a hazai csapat, azonban több gólt nem sikerült szerezniük, hiába álltak többször is nagyon hozzá.
A két csapat tavaly a Serie B-ben is találkozott kétszer, akkor Empoliban 5-0-ra nyert az Empoli, akkor is 4-0-ra vezettek a félidőben.

Salernitana – Empoli 2-4 (0-4)
Helyszín: Salerno, Stadio Arechi Vezette: D. Doveri
Gólszerzők: Ranieri (48.), Ismajli (55.- öngól) ill. Pinamonti (2., 45.- büntetőből), Cutrone (11.), Strandberg (13.- öngól)

A mérkőzés összefoglalója

A Serie A állása

A góllövőlista élmezőnye