Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: Koeman nem fél a Realtól, Ancelotti szerint viszont félni jó dolog

Ma délután játszik egymással a Barcelona és a Real Madrid, amely mérkőzésről mindkét edző, Ronald Koeman és Carlo Ancelotti is megosztotta a véleményét. 

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A két edző 2003 óta nem találkozott egymással edzőként, akkor Ronald Koeman az Ajaxot irányította, Carlo Ancelotti pedig az AC Milant. A két klub négy alkalommal játszott egymás ellen, ebből hármat az olaszok nyertek meg, egy mérkőzés pedig döntetlenre végződött. Játékosként csak egyetlen alkalommal találkoztak, egy gólnélküli holland-olasz barátságos mérkőzésen.

Koeman és Ancelotti most a Barcelona, illetve a Real Madrid edzőjeként szállhat ismét szembe egymással vasárnap délután. A holland tréner a mérkőzés előtt arról nyilatkozott, hogy egyáltalán nem fél a fővárosi gárdától, mivel a legutóbbi két meccsüket megnyerték, és most is hazai pályán játszanak, amitől erősebbek lesznek. Ancelotti azonban amolyan válaszként azt mondta, hogy félni jó dolog, meg különben is, vannak rosszabb dolgok annál, minthogy elveszíts egy futballmeccset:

“Félelem nélkül azt gondolhatod egy oroszlánról, hogy kiscica”

– filozofálgatott az olasz szakember.

Az előző szezonban a Barcelona mindkét El Clásicóját elvesztette, akkor még nézők nélküli stadionokban. Most, hogy a szurkolók visszatértek a lelátókra, Koeman bizakodóbb a végeredménnyel kapcsolatban.

A Barcelona és a Real Madrid összecsapására vasárnap délután, 16:15-kor kerül sor a Camp Nouban.