Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV Eindovenre is hatalmas verést mért az Ajax – videóval

A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 10. fordulójában rendezték meg a szezon egyik legjobban várt mérkőzését, az Ajax – PSV-t, amely hazai oldalról csodás, míg vendég részről szörnyűen alakult.

(Photo by ANP Sport via Getty Images)

A mérkőzést sokkal lendületesebben és veszélyesebben kezdték a vendégek, ugyanis alig 7 perc leforgása alatt már háromszor is védenie kellett Remko Pasveernek, aki az Ajax harmadik számú kapuvédője.  A kezdeti nehézségeket leküzdve hazaiak az első kaput eltaláló lövésükből megszerezték a vezetést, Dusan Tadic átadásából Steven Berghuis tudott eredményes lenni a 19. percben (1-0). Az első játékrészben még Boscagli veszélyeztetett szabadrúgásból, de nem született belőle gól, így hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt az Ajax kezdte jobban, az 56. percben jött a hazaiak újabb gólja, ismét Tadic volt az előkészítő, ezúttal azonban Sébastien Haller fejezte be és növelte kettőre az amszterdamiak előnyét (2-0). Alig 10 minutummal később megjön a harmadik gólja is az Ajaxnak, amelyet Antony jegyzett (3-0). A 76. percben a védekezését kicsit feladó vendégeknek újra beköszöntek a hazaiak, a negyedik találatot a csereként beálló Davy Klaassen jegyezte (4-0). A találkozó hosszabbításában még a két gólpasszt jegyző Dusan Tadic is megrúgta a maga gólját, így végül 5-0-val ütötte ki bajnoki riválisát Erik ten Hag alakulata.

Az Ajax tehát a PSV Eindhovent is kiütötte, így négy pontos előnyre tett szert a holland bajnokságban. Az amszterdamiak 10 mérkőzésen 37 gólt szereztek és mindössze csak 2-t kaptak.

Ajax – PSV 5-0 (1-0)
Játékvezető: S. Gozubuyuk , Helyszín: Johan Cruijff Arena (Amszterdam)
Gólszerzők: S. Berghuis (19.), S. Haller (56.), Antony (66.), D. Klaassen (76.), D. Tadic (90+2.) ill.

Videó hamarosan…

A 10. forduló további mérkőzései
Péntek:
Willem II – Sittard 1-1

Szombat:
Utrecht – Heerenveen 2-1
Zwolle – Heracles 1-0
Waalwijk – Sparta Rotterdam 1-0

Vasárnap:
Twente – Nijmegen 1-2
Cambuur – Feyenord 2-3
Vitesse – G.A. Eagles 1-2
Ajax – PSV 5-0
20:00 Groningen – AZ Alkmaar

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye