Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heinze nem akar visszatérni Argentínába – sajtóhír

Bár a közelmúltban több csapatnál is felmerült a neve, az edzőként dolgozó egykori sziklakemény hátvéd egyelőre kizárja az argentin hazatérés lehetőségét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A TyC Sports beszámolói értelmében a munkanélküli Gabriel Heinze az egyaránt edzőt kereső Newell’s Old Boys és a San Lorenzo megkeresését is visszautasította, mivel nem szeretne hazatérni Argentínába, hanem továbbra is külföldön akar tevékenykendi.

A 43 éves egykori kiváló hátvédre leginkább a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Real Madrid csapatából emlékezhetünk még játékos korából, de immár hat éve edzősködéssel foglalkozik. Heinze korábban három argentin csapatot irányított: 2015-ben a Godoy Cruz kispadján debütált, majd az Argentinos Juniors csapatánál vállalt munkát, legeredményesebb időszakát a Vélez Sarsfieldnél töltötte.

Heinze a Fortínt 2017 decemberétől 2020 februárjáig irányította, egymást követő két évben juttatta Copa Sudamericana-helyre a gárdát, majd pár héttel a 2019-2020-as szezon vége előtt a vezetőséggel való megromlott viszonyára hivatkozva felállt posztjáról – a csapat végül a harmadik helyen zárt a Boca-River páros mögött a bajnokságban.

Az egykori 72-szeres argentin válogatott hátvéd legutóbb tavaly decembertől idén júliusig az MLS-ben szereplő Atlanta United trénere volt, ahol azonban 17 meccs után megköszönték a munkáját.