Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetet rámolt be a Zenit az orosz rangadón – videóval

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) vasárnapi rangadóján az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedő éllovas Zenit Szentpétervár együttese a javítás reményében látta vendégül az élmezőnyt követő Szpartak Moszkvát…

(Photo by Alexander DemianchukTASS via Getty Images)

Az előzetesen vártnál jóval simábban, a Zenit Szentpétervár együttese 7-1-es diadalmenettel söpörte el útjából a Szpartak Moszkvát a vasárnap esti orosz rangadón. A házigazda a huszadik percben ragadta magához az előznyt, és a szünetre már négygólosra hizlalta vezetését. A Zenit iráni kiválósága, Sardar Azmoun már az első játékrész alatt duplázott, a csapat negyedik és ötödik gólját tíz perc különbséggel jegyző Andrey Mostovoy ugyancsak két gólt termelt. Bár sokáig úgy tűnt, hogy Quincy Promes szépítése után a vendégek kihúzhatják egálra a második játékrészt, a hajrában létszámfölénybe kerülő péterváriak a végén újabb két találatot helyeztek el a vendégek hálójában, beállítva a döbbenetes különbséget.

Zenit Szentpétervár – Szpartak Moszkva 7-1 (4-0)
Gólszerzők: Azmoun (20., 36.), Claudinho (28.), Mostovoy (45., 56.), Dzyuba (80. – büntetőből), Erokhin (88.), ill. Promes (53.)
Kiállítva:ill. Caufriez (79.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye