Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyolcgólos mérkőzésen győzött a Sevilla – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 10. fordulójában egy igen gólgazdag és izgalmas meccsen győzte le a Sevilla a Levantét, amellyel Julen Lopetegui gárdája jelenleg átvette az első helyet a tabellán.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Valamennyivel jobban játszott a Sevilla, de a Levante se volt teljesen alárendelt szerepben. A vezetést a 8. percben szerezték meg, amikor egy szöglet után Oliver Torres lőtte a léc alá a labdát. A 24. percben érkezett a következő hazai találat, ekkor Rafa Mir lőtt a hálóba, miután a llabda megpattant a kapufát. A 29. percben Suso találta el a kapufát. A 33. percben szépíteni tudott a Levante, amikor Jose Luis Morales bombázott a léc alá. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel a 38. percben a harmadik találatát is meglőtte a Sevilla Diego Carlos fejesével, és ezzel le is zárult a játékrész.

A második félidőben is hasonlóan alakult a játék képe. Az 50. percben érkezett a következő Sevilla-gól, amikor Munir lőtte rá távolról a labdát, ami a jobb alsóban kötött ki. A 51. percben erre még válaszolni tudott a Levante, amikor Dmitrovic hibáját Morales használta ki, és már csak a kapuba kellett pöckölnie a labdát. A 61. percben ismét betaláltak a vendégek, miután kihasználva a nagy védekezési hibát, Melero lőtt a hálóba. Három perccel később viszont már ismét a Sevilla szerzett gólt, amit Reges lőtt kapásból a tizenhatosról a kapu közepébe. Közel állt egy negyedik gólhoz is a Levante, amikor a 78. percben a VAR-szobában nézegettek egy tizenegyesgyanús esetet, ám a játékvezető végül úgy döntött, nem ad büntetőt. A csapatok végül már nem találtak be, és megmaradt a nyolcgólos végeredmény.

Sevilla – Levante 5-3 (3-1)
Gólszerzők: Torres (8.), Rafa Mir (24.), Diego Carlos (38.), Munir (50.), Reges (64.) ill. Morales (33. 55.), Melero (61.)
Sárga lap: Reges (78.) ill. Malsa (66.), Clerc (70.)
Kiállítás: – ill.

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna – Granada 1-1

Szombat:
Valencia – Mallorca 2-2
Cadíz – Alaves 0-2
Elche – Espanyol 2-2
Athletic Bilbao – Villarreal 2-1

Vasárnap:
Sevilla – Levante 5-3
16: 15 Barcelona – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
18:30 Betis – Rayo Vallecano
21:00 Atlético Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: