Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: odahaza vesztett élmezőnybeli rangadót a Fenerbahce – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 10. fordulójának hétfői nagy rangadója előtt a vasárnapi játéknap zárómeccsén a Fenerbahce és az Alanyaspor mérte össze tudását egymással…

(Photo by Mehmet Murat Onel/Anadolu Agency via Getty Images)

Némi meglepetésre a hazai környezetben pályára lépő Fenerbahce együttese 2-1-es vereséget szenvedett a hajrában az Alanyaspor csapatától. Az első félidőben abszolút a vendéglátók szája íze szerint alakult a mérkőzés, több ígéretes gólszerzési lehetőségük is volt, melyek azonban rendszerint kimaradtak. A szünet után is a Fener játszott fölényben, de a vendégek masszívan tartották magukat és különösebb gond nélkül őrizték a gól nélküli döntetlent. Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre idegesebbé vált a hazai gárda, az utolsó negyedórán belül pedig egy villámgyors ellentámadás végén Karaca jobbról érkező bejátszását Emre Akbaba vágta közvetlen közelről a hálóba. Öt perccel később jött a válasz, Novak beívelését a sérülésből frissen visszatérő Serdar Dursun fejelte védhetetlenül a kapuba. Percekkel ezután a Fener magyar válogatott védője, Szalai Attila jóvoltából maradt ki egy komoly győzelmi esély, miután közeli lövését az ellenfél utolsó védője blokkolta. Az igazi csattanó a végére maradt, miután a Fener helyzetei kimaradtak, a legvégén Efkan Bekiroglu közvetlen közelről fejjel szerezte meg az Alanyaspor győztes találatát, amely 2-1-es idegenbeli sikerével a harmadik helyen egy ponttal maga mögé utasította a Fenert.

A török bajnokság nagy rangadóján hétfő este a címvédő Besiktas fogadja a Galatasaray együttesét úgy, hogy mindkét csapat 17-17 ponttal tanyázik a mezőny hatodik, ill. nyolcadik helyén.

Fenerbahce – Alanyaspor 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Dursun (80.), ill. Akbaba (75.), Bekiroglu (90+3.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye