Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Barca után a Real Madrid is botlott – videóval!

A La Liga 11. fordulójában már láthattunk egy meglepetést: az FC Barcelona a Rayo otthonában szenvedett vereséget. Ezek után a Real Madridnak hazai környezetben kellett boldogulnia az Osasuna ellen.

Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Az európai kupaindulásért van harcban az Osasuna együttese, amely idén egyelőre jó szezont fut és a bajnokságban a legutóbbi négy mérkőzésükön veretlenek tudtak maradni. Már ez is előrejelzett valamit a Real Madrid számára abból, hogy miért is nem lesz ez egy könnyű, sima győzelem a számukra. Egy kellemetlen és jól összerakott csapattal találkoztak.

Már a mérkőzés első perceiben is érezhető volt, mi is lesz a forgatókönyv ezen az estén. A három belső védővel felálló Osasuna visszaállt a saját kapuja elé és teljesen lezárta a vendég kapu felé vezető utat. A Real többnyire a labdát járatta – helyzetek kialakításának a közelébe sem kerültek. Negyed óra elteltével azonban kezdtek éledezni. Egyre több volt a védelem mögé történő beindulás a támadók részéről, amihez mélységi indítások is társultak. Később a széleken is elkezdte megbontani az Osasuna védelmét Carlo Ancelotti együttese. Nem sok sikerrel. Az első játékrész végül igazán komoly lehetőségek nélkül pörgött le. A madridiak hatalmas labdabirtoklási fölénye helyzetekben alig mutatkozott meg.

A második félidő is hasonlóan kezdődött – majd jött egy vendég kontra. Az 50. percben elszaladt egy elelntámadással az Osasuna együttese, az akció végén pedig Avila passza után Moncayola lőhetett. A spanyol játékos végül nem tudta góllal lezárni a ziccert: csak a kapufát találta el, így maradt a 0-0. Ez minden esetre egy jelzés volt a fővárosiak számára, akiknek össze kellett szedniük magukat. Érkezett a sárga lapos Camavinga helyett Rodrygo is, ami további lendületet adott a fehér mezesek támadásainak. A vendégek beszorultak, egyre komolyabb nyomás alá kerültek. A Real Madridnak ezek után már megvoltak azok a veszélyes lehetőségei, amikre a győzelem megszerzéséhez szükségük volt. Tudott veszélyeztetni Vinicius és Benzema is, a hajrában pedig Marcelo lábában volt benne a gól. Betalálni azonban végül sekinek sem sikerült – döntetlennel zárult a találkozó.

Ennek az Osasunánál nyilván örülnek, a Real viszont nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen kötelező lett volna a győzelem számukra a Bernabeuban. A vendégek azonban masszívak voltak és megharcoltak az egy pontért. Ezzel már a 6. helyen állnak a tabellán, a Real pedig – holtversenyben ugyan, de még a bajnokság élén található a Sevilla, a Betis és a Sociedad előtt.

Real Madrid – Osasuna 0-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid); Vezette: Grado
Gólszerzők:
Sárga: Camavinga; ill. Unai Garcia
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois – Ferland Mendy (Marcelo), Alaba, Militao, Carvajal (Lucas) – Kroos, Casemiro, Camavinga (Rodrygo) – Vinicius Jr., Benzema, Asensio (Eden Hazard). Edző: Ancelotti.

Osasuna: Herrera – Manu Sanchez, Cruz, David Garcia, Unai Garcia, Vidal – Javier Martinez (Ruben Garcia), Torro, Moncayola (Oier) – Kike Garcia (Barbero), Avila (Brasanac). Edző: Arrasate.

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása