Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: menesztette Koemant a Barcelona – HIVATALOS

A Barcelona legutóbbi veresége után a katalán klub a szerdai késő esti órákban hivatalos csatornáin keresztül jelentette be sokat bírált vezetőedzője kirúgását…

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A Barcelona csapata a késő esti órákban hivatalos honlapján jelentette be, hogy a gyenge eredmények hatására megköszönte holland vezetőedzője, Ronald Koeman eddigi munkáját.

A csapatot egykor játékosként is szolgáló 58 esztendős tréner tavaly augusztusban vette át a Barca irányítását, és bár a Király-kupát megnyerték vele, a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúztak, és a bajnokságban is csak a harmadik helyezést kaparintották meg az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött. Ennek ellenére az idei szezonra is megkapta a bizalmat, a türelem azonban egyre inkább elfogyni látszott, és már hosszú hetek óta állandó téma volt a kirúgása.

Koeman az elmúlt 14 hónapban 67 mérkőzésen vezette a katalán csapatát, melyből 39-et nyertek meg 12 döntetlen és 16 vereség mellett, azonban a nagyobb rangadókon kritikusan gyenge mérleget regisztráltak, az idei szezonban például mindkét madridi vetélytárs elleni összecsapásokat elvesztették.

Legutóbbi bajnoki vereségével a Blaugrana már csak a kilencedik helyet foglalja el a La Liga táblázatán 4-3-3-as mérlegével.