Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: botlott az Atlético, az ex-újpesti Bardhi duplázott! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén a címvédő Atlético Madrid idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Levante ellen.

(Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

A madridiak számára jól indult a találkozó, hiszen már a 12. percben vezetéshez jutottak Antoine Griezmann révén. A hazaiak még az első félidőben egyenlítettek, méghozzá Enis Bardhi tizenegyesgóljával.

A második játékrészben a vendégek számos sárga lapot begyűjtöttek, többek között a vezetőedző, Diego Simeone is figyelmeztetésben részesült – a trénert később száműzték a lelátóra. Az Atlético a 76. minutumban a csereként beálló Matheus Cunha góljával ismét előnyhöz jutott, ám az ex-újpesti Bardhi a hajrában újfent lecsapott, szintén büntetővel – így alakult ki a végeredmény.

Pontvesztésének köszönhetően az Atlético visszaesett a 6. helyre a La Liga tabelláján, míg a Levante továbbra is a kiesőzónában tanyázik – előbbi a Betis, utóbbi pedig a Granada ellenfele lesz a hétvégén.

Spanyolország, La Liga, 11. forduló
Levante UD – Atlético Madrid – (1-1)
Helyszín: Estadio Ciudad de Valencia; Játékvezető: Pablo Fuertes
Gólszerzők: Bardhi (37. – büntető, 89. – büntető), ill. Griezmann (12.), Cunha (76.)
Sárga lap: Pepelu (40.), Rober Pier (90+6.), ill. Hermoso (18.), Felipe (25.), Simeone (53. – vezetőedző), Koke (65.), Giménez (85.), Correa (87.)
Kiállítva: Simeone (81. – vezetőedző)

Levante: Fernández – Son (Miramon 70.), Rober Pier (De Frutos 81.), Duarte, Vezo, Franquesa – Pepelu, Malsa (Martínez 76.), Bardhi – Gomez (Cantero 70.), Morales. Vezetőedző: Javier Pereira.

Atlético: Oblak – Giménez, Felipe, Hermoso (Renan Lodi 67.) – Trippier, Herrera (De Paul 59.), Koke, Carrasco – Griezmann (Cunha 73.), Suárez (Correa 59.), Joao Felix. Vezetőedző: Diego Simeone.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Alavés 1–0 Elche
Espanyol 1–1 Athletic Club
Villarreal 3–3 Cadiz
Rayo Vallecano 1–0 Barcelona
Mallorca 1–1 Sevilla
Betis 4–1 Valencia
Real Madrid 0–0 Osasuna
Celta Vigo 0–2 Real Sociedad
Granada 1–1 Getafe

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: