Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: nem várt pofonba szaladt bele a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 13. fordulójában a felvidéki FC DAC 1904 gárdája a Liptovsky Mikulás csapatának átmeneti otthonába, Poprádba utazott szombaton…

 

Az elmúlt hetekben kiváló formában lévő FC DAC 1904 csapat váratlan fiaskót szenvedve, 1-0-ra kapitulált az újonc Liptovsky Mikulás gárdája ellen. A felszálló ágban lévő szerdahelyiek aktívabban kezdték a találkozót, és már a meccs elején több ígéretes lehetőségük adódott, melyeket azonban képtelenek voltak kihasználni. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, és a hazaiak gyakorlatilag az első kísérletüket gólra váltották, miután az első félóra végéhez közeledve a 21 esztendős hátvéd Peter Vosko lövése talált utat magának Jedlicka kapujába. Nem sokkal a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodást követően ismét a Liptovsky veszélyeztetett, de Jedlicka kapus ezúttal bravúrral hárítani tudott. A fordulás után a DAC továbbra is mezőnyfölényben játszott, ám a lelkes, bátor kontrajátékot bemutató hazaiak előtt is adódtak újabb lehetőségek. Noha a hajrá percei mindkét kapu előtt mozgalmasan alakultak, nem született újabb találat, a házigazda egygólos sikert aratott.

A DAC egymást követő három siker után az újonc ellen kapitulált, nem tudta tovább folytatni a kapaszkodást a negyedik helyről. Németh András csapatában Schäfer András végig a pályán tartózkodott, Hahn Jánost pedig a félidőben lecserélték.

Liptovsky Mikulás – FC DAC 1904 1-0 (1-0)
Gólszerző: Vosko (29.), ill. –

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye