Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: ideiglenes edzőjével sem tudott nyerni a Debrecen

A Fehérvár elleni bravúr győzelem és a kupa továbbjutás után ezúttal Mezőkövesden, azonban Supka Attilával két bajnoki után, még hibátlan a borsodi csapat, azonban a hétközi kupa fordulóban kipottyantak a Magyar Kupából. Az edzőváltáson átesett Debrecen, a szintén megbízott edzővel dolgozó MTK-hoz látogatott. 

A mérkőzés elején nehezen tudták felépíteni a játékukat a csapatok, mindkét oldalon sok volt a hiba. Az újpestiek elefántcsontparti támadója, Koné előtt több lehetőség is adódott a mérkőzésen, de a 26 éves játékos képtelen volt a gólszerzésre.
Nem úgy Jurina, aki a 18. percben az ex-újpesti Nagy Dániel remek beadását fejelte be az újpesti kapuba. Ezután két esetben is nagy balszerencséje volt a hazai csapatnak, először Kocsis Gergő rúgta a labdát saját kapujába, miközben Koné elől igyekezett menteni. Pár perccel később Nagy Dánielt kellett lecserélni sérülés miatt, a helyére Calcan állt be.

A második félidőben is izgalmas változatos játékot láthattunk. A 65. percben újra megszerezte a vezetést a hazai csapat, Calcan lövése pattant meg egy újpesti védőn, így Banainak esélye sem volt a védésre. A gól után hármat is cserélt Michael Oenning beállt Tallo, Viana és Bjelos. Ezután átvette az irányítást az Újpest, amiben nagy szerepe volt a Viana-Tallo duónak, össze is jött az egyenlítés, de nem ők hanem Bjelos egyenlített. A szerb középpályás honfitársa, Mitrovic gyorsan elvégzett szabadrúgását lőtte be egy bravúros mozdulattal.
A mérkőzés hajrájára újra ráerősített a Mezőkövesd, de az Újpestnek volt hatalmas lehetősége a mérkőzés megnyerésére, azonban a hosszabbításban Tallo büntetőt hibázott.

Mezőkövesd – Újpest 2-2 (1-1)
Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion Vezette: Solymosi P.
Gólszerzők: Jurina (18.), Calcan (65.) ill. Kocsis (26.-öngól), Bjelos (82.)

Nem hozott szemet gyönyörködtető játékot. A találkozó elejét megnyomta a hazai csapat, amelynek meglett az eredménye, Miovski a 12. percben megszerezte a vezetést az MTK-nak. Ezután  a debreceniek is próbáltak támadásokat vezetni, de nem sok sikerélményük volt.
A második félidő sem a látványos játékról szól, azonban érezhető volt, hogy a vendég csapat sebességet váltott. A 65. percre össze is jött az egyenlítés, Bévárdi szép beadását Ferenczi rúgta kapásból az MTK kapujába. A gól után a vendégeknek voltak még próbálkozásaik, azonban a mérkőzés végén a fővárosaiknak voltak lehetőségeik, végül a második szombati mérkőzésen is pontosztozkodás történt.

MTK – DVSC 1-1 (1-0)
Helyszín: Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Vezette: Káprály M.
Gólszerzők: Miovski (12.) ill. Ferenczi (65.)

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye