Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: „A Brugge elleni meccs sokkal fontosabb, mint városi rangadó”

Kemény hét vár a Manchester Cityre. Az angol bajnok előbb a Brugge elleni, szerdai Bajnokok Ligája csoportmeccsen lesz érdekelt, majd hétvégén városi rangadót játszik a Manchester Uniteddal.

(Photo by Lynne Cameron/Manchester City FC via Getty Images)

Már holnap este roppant fontos lépést tehet a továbbjutás felé a BL-ben a Manchester City. Az angoloknak azt az Club Brugge-t kellene megverniük az Etihadban, mely két hete Belgiumban sem okozott különösebben nehéz feladatot Kevin De Bruyne-nek és társainak. A korábbi hetekkel ellentétben a City formája visszaesést mutat. Pep Guardiola csapata ugyanis az elmúlt héten előbb kiesett a West Hammel szemben a ligakupából, majd hazai pályán kapott ki a Crystal Palace-tól a Premier League-ben.

Guardiola természetesen nincs kétségbe esve, tudja ugyanis, hogy mindig az adott feladatra kell koncentrálni:

„A futball egy olyan játék, amelyben nyersz vagy veszítesz. Ami aggaszt, az a formánk. A szombat kemény volt, tudjuk, hogy a menetrend milyen megerőltető. De tudjuk, hogy mit csináltunk, szeretnénk a válogatott szünet előtt javítani. Szerintem hihetetlen szinten játszunk, az elmúlt másfél hónap formája az egyik legjobb, amióta itt vagyok. Nyilvánvalóan más lett az eredmény, de a formánk nagyszerű. A holnapi Club Brugge elleni meccs sokkal fontosabb, mint a Manchester Uniteddal vívott. Ez a mérkőzés jelentős előrelépést jelenthet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutás felé. A Premier League-ben sok meccs van, a kupákban kevés, és ezek mind döntők.”

– bagatellizálta el a hétvégi rangadót, a spanyol szakember.