Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hibátlan mérleggel jutott tovább az Ajax, bajban a BVB! – videóval

Hiába a Borussia Dortmund vezető gólja, Hummels piros lapja rányomta a bélyeget a mérkőzés lefolyására…

(Photo by NESImages/DeFodi Images via Getty Images)

4-0-ás, szinte megalázó vereségét követően vághatott vissza a Borussia Dortmund az Ajax együttesének a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, azonban Marco Rose csapata hazai pályán sem tudott mit kezdeni az Ajax támadógépezetével.

Az első félidő folyamán Mats Hummels már idejekorán eldöntötte a mérkőzést, hiszen a 29. percben kapott piros lapját követően a dortmundiak ugyan egy büntetővel meg tudták kaparintani a vezetést, ten Hag csapata azonban szépen lassan felőrölte az amúgy is labilis lábakon álló német védelmet.

A második félidőben Tadic, Haller és Klaassen is betalált, így beállítva az 1-3-as végeredményt, amellyel az Ajax hibátlanul jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba, míg a Dortmund 6 ponttal a Sporting együttesével szállhat harcba a továbbjutásért.

BVB – Ajax 1-3 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park Vezette: Oliver M.
Gólszerzők: Reus (37.) ill. Tadic (72.) Haller (83.) Klaassen (93.)
Kiállítás: ill.

Ajax: Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Gravenberch – Antony, Berghuis, Tadic (c) – Haller

Borussia Dortmund: Kobel – Meunier, Hummels, Akanji – Wolf, Witsel, Bellingham, Hazard – Brandt, Reus (c) – Tigges

A C-csoport másik mérkőzésén mondhatni a kötelezőt kellett hoznia a portugáloknak, hiszen a Besiktas 0 ponttal várta a fordulót, míg a Sportingnak még élnek a reményei a továbbjutást illetően.

A hazaiak pedig ennek tudatában kezdtek bele a mérkőzésbe, mondhatni erőt fitogtatva a törökök ellen, hiszen a csapat 3-0-ás eredménnyel mehetett pihenni a félidei sípszót követően, Pedro Goncalves duplájának és Paulinho góljának köszönhetően.

A második játékrészben Sarabia állította be a 4-0-ás végeredményt, amellyel a Sporting behozta a Dortmund együttesét a tabellán, így egy igencsak izgalmas hajrát predesztinálva az utolsó két fordulóra.

Sporting – Besiktas 4-0 (3-0)
Helyszín:
José Alvadale Stadion Vezette: Karasev S.
Gólszerzők: Pedro G. (31. 38. ) Paulinho (41.) Sarabia (56.) ill.
Kiállítás: ill.