Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Lang Ádámék szinte lehetetlen helyzetbe kerültek – eredmények

Az Európa-konferencialiga csoportkörének negyedik fordulójában több csapat is biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban. A csoportelsők automatikusan a nyolcaddöntőben folytathatják majd, míg a kvartettek második helyezettjei megküzdenek majd az Európa-ligából kiesőkkel a legjobb 16-ba kerülésért.

A-csoport: A LASK már a 12. percben vezetést szerzett az Alashkert ellen. Az osztrákok végig hatalmas fölényben játszottak, és a hajrában Nakamura le tudta zárni a meccset, így már biztosan az A-csoport első két helyének valamelyikén végeznek. A Maccabi Tel-Aviv is korán vezetést szerzett, majd egy öngólt is vétettek a finnek, így az izraeli csapat is biztosította a helyét legalább a legjobb 32 között.

LASK (osztrák) – Alashkert (örmény) 2-0 (1-0)
Gólszerző:
Nakamura (12., 87.), ill. 

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Helsinki JK (finn) 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Kuwas (22.), Lingman (65. – öngól), Hozez (93.) ill. 

B-csoport: Már az első félidőben kétgólos előnybe került az Anorthosis, ám a második félidőben három perc alatt egyenlített a Flora a sok lehetőséget hozó meccsen. A csapatok megosztoztak a pontokon, amivel szinte lehetetlen helyzetbe kerültek mindketten a továbbjutási reményeket illetően. A B-csoport másik meccsén a két éllovas találkozott. Ennek megfelelően szoros meccset vívott a Gent és a Partizan. A 65. percben a szerbek szereztek vezetést, viszont a hajrában egyenlítettek a belgák, akik ezzel már biztosan ott lesznek legalább a legjobb 32 között.

Flora (észt) – Anorthosis (ciprus) 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Sappinen (55.), Zenjov (58.), ill. Christofi (29.), Popovic (33.)

Gent (belga)  – Partizan (szerb) 1-1 (0-0)
Gólszerző:
Tissoudali (80.), ill. Urosevic (65.)

C-csoport: A Zorja Luhanszk a hajrában tartotta életben továbbjutási reményeit, hiszen Zahedi és Sayyadmanesh 87 és 95. percben szerzett góljainak köszönhetően utolérte a Romát, és csak egy pontra van a Bodø/Glimttől. Az olasz és a norvég csapat 21:00-tól csap össze.

Zorja Luhanszk (ukrán) – CSZKA Szófia (bolgár) 1-0 (0-0)
Gólszerző: 
Zahedi (87.), Sayyadmanesh (95.) ill. 

D-csoport: Az AZ Alkmaar már az 5. minutumban előnybe került a CFR Cluj ellen. A hollandok ezután is fölényben voltak, és a hajrában sikerült megduplázni az előnyüket, így már csak egy lépés választja el őket a továbbjutástól. A csoport másik meccsén a második helyért küzdő csapatok csaptak össze. A Randers a második félidő elején kétgólos előnyre tett szert, ám a hajrában a Jablonec egyenlíteni tudott, így nagy versenyfutás várható a második helyért a dánok és a csehek között.

AZ Alkmaar (holland) – CFR Cluj (román) 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Gudmundsson (5.), Pavlidis (86.), ill. 

Randers (dán) – Jablonec (cseh) 2-2 (0-0)
Gólszerzők:
Hammershoy-Mistrati (46.), Kubista (53. – öngól), ill. Cvancara (73.), Kratochvil (83.)
Kiállítva: Odey (91.), ill. Kubista (94.)

F-csoport: A Slovan már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, majd szépített a Lincoln. A második játékrészben viszont ismét megrázták magukat a szlovákok, így hozták a kötelezőt a gibraltáriak ellen.

Lincoln (gibraltári) – Slovan Bratislava (szlovák) 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Chipolina (45.), ill. Green (17., 25.), Cavric (67.), Mraz (71.)

H-csoport: A Qarabag szoros meccsen tudta legyőzni a Kairat Almaty-t, így az azeriek készülhetnek az egyenes kieséses szakaszra. A Lang Ádámot csereként pályára küldő Omonia Nicosia vezetést tudott szerezni, ám a Basel a második félidőben egyenlített, így a svájciak nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz.

Kairat Almaty (kazah) – Qarabag (azeri) 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Kante (68.), ill. Wadji (58.), Zoubir (72.)

Omonia Nicosia (ciprusi) – Basel (svájci) 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Kakoulis (17.), ill. Millar (57.)

A 4. forduló további mérkőzései
C-csoport

21.00: AS Roma (olasz)–Bodö/Glimt (norvég)
E-csoport
21.00: Union Berlin (német)–Feyenoord (holland)
21.00: Slavia Praha (cseh)–Maccabi Haifa (izraeli)
F-csoport
21.00: 
PAOK (görög)–FC Köbenhavn (dán)
G-csoport
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Vitesse (holland)
21.00: Rennes (francia)–Mura (szlovén)