Ferencváros: “Agresszívnek kell lennünk, támadnunk kell!”

Sorsdöntő mérkőzésre készül az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában a magyar bajnok Ferencváros együttese a Celtic ellen…

 

A Ferencváros osztrák vezetőedzője, Peter Stöger a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy mi kell a Celtic legyőzéséhez:

“Agresszívnek kell lennünk, támadnunk kell. Tudjuk, hogy pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy folytathassuk a nemzetközi szereplésünket. Az eddigi mérkőzéseinken jól szerepeltünk, többször is közel voltunk a pontszerzéshez. Megvan az önbizalmunk, ha tökéletesen sikerülnek a dolgaink, akkor meglehet a három pont. Voltak, amiket jól csináltunk az idegenbeli mérkőzésen, láttuk annak a meccsnek a hibáit, csütörtökre az a cél, hogy ezeket elkerüljük. Koncentrálnunk kell a védekezésre, mert a Celtic nagyon erős támadásban, ezért erős védelemre van szükségünk, tudjuk, hogy a szurkolók támogatása milyen sokat fog jelenteni. Skóciában nem helyeztünk elég nyomást az ellenfélre, ezt többször megbeszéltük, hogy el kell kerülni, hogy az ellenfél könnyelmű helyzeteket alakítson ki. Volt pár jól felépített kontratámadásunk, de támadásban jobb döntéseket kell hoznunk. Azt várják tőlünk, hogy minden meccset megnyerjünk, ehhez pedig fontos a játékosok önbizalma. Meglátjuk, mi történik egy olyan ellenfél ellen, mint a Celtic. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de a szurkolók támogatásával összejöhet a pontszerzés.”

A sajtótájékoztatón ugyancsak jelenlévő Tokmac Nguen kijelentette, hogy tisztázták a nézeteltérését csapattársával, Myrto Uzunival: “Ez csak egy apróság volt, azóta megbeszéltük, ami szerintem már az előző meccsünkön is látszott.”

Az első három mérkőzését elveszítő Ferencváros ma este 21 órától látja vendégül a Celtic gárdáját a Groupama Arénában.