Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: óriási dráma, háromgólos előnyről ikszelt a Barca! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján az FC Barcelona idegenben 3–3-as döntetlent ért el a Celta Vigo ellen. A katalánok a szünetben még magabiztosan vezettek, ám nemcsak az eredmény lehet fájó a számukra, hanem a számos sérülés is…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A nemrég Xavi Hernándezt kinevező, ám ennek a mérkőzésnek még Sergi Barjuán edzővel nekivágó Barcelona kiválóan kezdett: a gárda már az 5. percben vezetéshez jutott a remek formában lévő Ansu Fati révén. A vendégek kicsit sem vettek vissza a tempóból az előny birtokában, ugyanis előbb Sergio Busquets, kicsivel később pedig Memphis Depay is betalált. Az első és a harmadik találatot egyaránt a balhátvéd, Jordi Alba készítette elő. A gránátvörös-kékek magabiztosan, míg a hazaiak rendkívül csalódottan vonulhattak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően megvalósult a Celta terve, hiszen már a játékrész elején összejött a szépítés, Iago Aspas vette be Marc-André ter Stegen kapuját. Közben a Barca részéről több sérülés is bekövetkezett, Ansu Fati, Eric García és Nico González egyaránt harcképtelenné vált. Eduardo Coudet fiai ráéreztek, hogy a sok változtatással megnyílt előttük az esély, hogy visszajöjjenek a meccsbe, így magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. A rutinos Nolito a hajrához közeledve tovább kozmetikázott az álláson, ám az igazi dráma csak a lefújást megelőzően érkezett: Aspas a ráadás 6. percében kiegyenlített, így a szinte tapintható feszültséggel teli találkozónak pontosztozkodás lett a vége.

Az egy ponttal igazából egyik alakulat sincs sokkal előrébb, a Celta a 14., míg a Barca a 9. helyen tanyázik a válogatott-szünetet megelőzően.

Spanyolország, La Liga, 13. forduló
RC Celta Vigo – FC Barcelona 3–3 (0-3)
Helyszín: Balaídos Stadion; Játékvezető: Alejandro Hernández
Gólszerzők: Aspas (52., 90+6.), Nolito (74.), ill. Ansu Fati (5.), Busquets (18.), Depay (34.)
Sárga lap: Solari (37.), Tapia (55.), Coudet (65. – vezetőedző), Aspas (90+7.), ill. García (29.), Jordi Alba (45.), Busquets (88.), Ter Stegen (90+3.), Ezzalzouli (90+5.), F. De Jong (90+6.)

Celta Vigo: Dituro – Mallo (Vázquez 47.), Aidoo, Murillo (N. Araujo 70.), Galan – Tapia (Cervi 65.) – Solari (Beltran 47.), Suárez, Nolito – Galhardo, Aspas. Vezetőedző: Eduardo Coudet.

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, García (R. Araujo 48.), Lenglet, Jordi Alba – Nico (Puig 59.), Busquets, F. De Jong – Gavi (Ezzalzouli 80.), Depay, Ansu Fati (Balde 48.). Vezetőedző: Sergi Barjuán.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Athletic Club 0–1 Cádiz

Szombat
Espanyol 2–0 Granada
18:30 Alavés – Levante
21:00 Real Madrid – Rayo Vallecano

Vasárnap
14:00 Villarreal – Getafe
16:15 Valencia – Atlético Madrid
18:30 Mallorca – Elche
18:30 Osasuna – Real Sociedad
21:00 Real Betis – Sevilla

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: