Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiváló iramú mérkőzésen szenvedett vereséget az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának vasárnapi ebéd idejében lejátszott mérkőzésén a kiesés ellen menekülő Venezia fogadta a Bajnokok Ligájáért harcoló AS Roma csapatát.

(Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)

A mérkőzés kiválóan kezdődött, ugyanis a 3. percben a hazaiak megszerzik a vezetést az első kaput eltaláló lövésből, Mattia Caldara tudott eredményes lenni (1-0). Alig három minutummal később büntetőhöz jutott kis híján a vendég alakulat, de két és fél perc VAR-t követően lest ítéltek meg, így Veretout nem nézhetett farkasszemet Romeróval. Az első játékrész végéig folyamatosan alakultak ki lehetőséget mindkét oldalt, azonban gól nem született a kiváló iramú találkozón egészen a 43. percig, amikor egy beadást követően Tammy Abraham fejelte le a labdát, amely végül Sergio Romeróról pattant ki, arra pedig Shomurodov reagált a leggyorsabban és kiegyenlít (1-1). Négy minutummal később pedig már a vezetést is megszerzik a rómaiak, ezúttal fordított felállás volt, Shomurodov adta a labdát Abrahamnak, az angol csatár pedig kiküzdve a ziccer lehetőségét megverte a velenceiek argentin kapusát (1-2).

A szünetet követően ismét remek volt az iram és mindkét fél előtt alakultak ki kisebb-nagyobb esélyek a gólszerzésre, azonban a végső kivitelezésbe mindig becsúszott egy kis hiba. A 65. percben azonban Bryan Cristante butaságát követően büntetőhöz jut a Venezia, amely mögé Mattia Aramu állt oda és nem is hibázta el (2-2). Sőt, a 74. percben megszerzi újra a vezetést a hazai együttes, Ampadu átadásából léphetett meg a fürge léptű nigériai csatár, David Okereke, aki a ziccert nem hibázta el Rui Patrícióval szemben (3-2). Egy szögletet és egy kontrát követően növelhette volna előnyét a velencei csapat, de kétszer is csak a kapufát találták el. A Roma megpróbálta kibrusztolni legalább a döntetlent, azonban ez kapkodásba fulladt, így egy nagy skalpot húzott be a Venezia, amivel elléptek a kieső helyről, míg a José Mourinho vezette vendégek tovább folytatják a mélyrepülést és kezdenek leszakadni az élbolytól.

Venezia – AS Roma 3-2 (1-2)
Játékvezető: G. Aureliano, Helyszín: Stadio Pierluigi Penzo (Velence)
Gólszerzők: M. Caldara (3.), M. Aramu (65. – büntetőből), D. Okereke (74.) ill. E. Shomurodov (43.), T. Abraham (45+2.)

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Empoli – Genoa 2-2

Szombat:
Spezia – Torino 1-0
Juventus – Fiorentina 1-0
Cagliari – Atalanta 1-2

Vasárnap:
Venezia – AS Roma 3-2
15:00 Sampdoria – Bologna (Tv: Sport 1)
15:00 Udinese – Sassuolo (Tv: Sport 1)
18:00 Lazio – Salernitana (Tv: Sport 2)
18:00 Napoli – Verona (Tv: Sport 1)
20:45 AC Milan – Inter (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: