Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: a klublegenda szerint Solskjaernak távoznia kéne!

Rio Ferdinand, a Manchester United klubikonja szerint eljött az ideje annak, hogy Ole Gunnar Solskjaer távozzon a csapat menedzseri posztjáról.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Hiába erősítette meg nyáron a keretét 3 sztárjátékossal a Manchester United Raphael Varane, Jadon Sancho és Cristiano Ronaldo személyében, a csapat nem igazán tudott előrelépni a korábbi teljesítményéhez képest, sőt a szezon jelenlegi szakaszában igen komoly gödörben vannak. Ole Gunnar Solskjaer állása pár héttel ezelőtt komoly veszélybe is került, de akkor a vezetőség egy utolsó esélyt szavazott a norvég menedzser számára, igaz ezzel például lecsúsztak Antonio Conte megszerzéséről, aki a Tottenhamhez került. Solskjaer munkája ellen már több korábbi United játékos is felszólalt, például abból a szempontból, hogy hogyan kezeli bizonyos játékosok helyzetét, de legutóbb Rio Ferdinand is a szakvezető ellen szólalt fel:

Igazságosnak kell lennünk, amikor megítéljük őt. Ahhoz képest, amikor átvette a klubot, mindenképp javult a klub helyzete. Ez viszont már nem elegendő. A nyári erősítéseket követően azt hihettük, hogy ismét a legjobbak között vagyunk, de minden héten ránézek a csapatra, és nem tudom mi a taktikánk. Egyszerűen nem látok filozófiát vagy identitást a játékban, ez pedig nagyon zavar.

A legendás hátvéd szerint épp ezért már lejárt Solskjaer ideje a Unitednél:

Olenak azt a célt kellett volna teljesítenie, hogy a klub ismét a csúcson legyen. Korábban én is szkeptikus voltam, hogy ez sikerülhet-e neki, de az idei keretet látva úgy gondoltam, hogy képes lehet rá. Viszont az eddigi eredményeket elnézve úgy érzem, hogy Ole ideje lejárt, és át kell adnia valaki másnak a stafétát.

A Manchester United gárdája 11 fordulót követően a 6. helyen áll a Premier Leagueben, 17 ponttal a birtokukban, 9 egységnyire lemaradva az éllovas Chelseatől.