Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nevet kapott az Adidas hivatalos labdája

Valamivel még több, mint egy év van hátra a 2022-es katari világbajnokságig. Egyelőre még a pontos mezőny sem ismert. Sőt, egyelőre még nem ismerjük a torna hivatalos arculatát sem, melyhez többek között hozzátartozik a torna labdája is.

(Photo by Aleksandr Gusev/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az Adidas az 1970-es, mexikói világbajnokság óta biztosítja a tornák meccslabdáit, ezzel hozzájárulva egy konstans minőséggel mind a játékhoz, mind a hangulathoz. A német sportszergyártó minden vb-re (és eb-re is) új játékszerrel áll elő. Az Adidas az elmúlt évtizedekben rendre a világ legnagyobb sztárjainak segítségével, steril kutatólaborjaiban hozza létre a lehető legjobb labdát.

Ugyan gyakran érik kritikák az aktuális termékeket (főleg a kapusok részéről), ám ez nem akadályozza az Adidas lelkesedését. A legendás cég egyelőre még nem állt elő a legújabb labdával, melynek neve a Footyheadlines blog értesülése szerint „Rihla” lesz. Ez az arab nyelvterületen utazást jelent, esetleg utalást egy olyan dokumentumra, amely az utazással kapcsolatos. Állítólag a „Rihla” újrahasznosított műanyagból készülhet, színei pedig az alap fehér mellett a „Pantone” lehet. Ez utóbbi az Adidas védjegye, mely a sárga, a narancs és a kék kombinációját jelenti.

Állítólag az Adidas és a FIFA leghamarabb csak jövő júniusban mutatja be a „Rihla” dizájnját. A jövőre esedékes vébét november 21-től december 18-ig rendezik Katarban.