Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Cristiano Ronaldo érkezéséről beszélt az egyik elnökjelölt

Két igazán fontos esemény történt idén az FC Barcelona csapatával. Előbb demokratikus választás útján visszatért az elnöki pozícióba Joan Laporta, majd a nyáron a tarthatatlan gazdasági körülményekre tekintettel távozott a klubikon, Lionel Messi. És a változásoknak még nincs vége…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A Barcelona válsága továbbra is tart, és a frissen kinevezett Xavira rengeteg munka vár még edzőként. Az előttünk álló időszakban egy megfelelő keretet kell kialakítania a szűkös anyagi lehetőségek terhe mellett. Állítólag akár még Lionel Messi is visszatérhet, lehet, hogy egyszer vezetőként, de az is elképzelhető, hogy párizsi szerződése lejártával, 2023-ban játékosként.

És, ha már Messi távozása: tavasszal az argentin elküldésével kampányolt Toni Freixa. A katalán ügyvédjelölt ugyanis őszintén belátta már akkor is, hogy az aranylabdás zseni megtartása anyagilag már nem kifizetődő. Természetesen ez nem volt népszerű reklám a culék körében, ez pedig megbosszulta magát, és Freixa alig kapott szavazatot. Messi végül Laporta hatalomátvétele ellenére is lelépett, mindez azonnal más megvilágításba helyezi a bukott jelölt szavait.

Freixa a minap nyilatkozott a barcelonai helyzetről. Akár arról, hogy Messi újra a Barca focistája lehet, de akár Cristiano Ronaldo is érkezhetne a Manchester Unitedtól:

„Ha valaha is eljön az ideje egy ilyen őrült átigazolásnak, akkor az most van.”

– sejtelmeskedett, a katalán klub korábbi tisztviselője.