Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: élre ugrottak a spanyolok a „B” csoportban – VIDEÓVAL

Hatalmas lehetőség adódott a spanyol válogatott sorsának jobbra fordulásában. Ugyanis a csoportot eddig vezető svédek kikaptak Grúziában, ezzel pedig Luis Enrique csapata a saját kezébe vehette a sorsának alakulását. Ehhez pedig győzniük kellett Görögországban.

A meggyőző mezőnyfölény mellett azonban csak nagyon keveset adott ki magából a friss Nemzetek Ligája-győztes spanyol csapat. Morataéknak sokkal több helyzete volt, mint a görögöknek, akik csak egyetlen alkalommal tudták eltalálni Unai Simon kapuját a kilencven perc során. Igaz, a „Roja” támadásai sem voltak túl veszélyesek.
A mérkőzés egyetlen találatát a hányattatott sorsú Pablo Sarabia szerezte. A 29 esztendős szélső a tizenötödik válogatott fellépésén az ötödik gólját szerezte.
Győzelmével Spanyolország a „B” a csoport élére ugrott. Vasárnap, a svédek elleni rangadón már egy döntetlen is elég számukra a vb-részvétel bebiztosításához.

Görögország – Spanyolország 0-1 (0-1)
Helyszín: Spiros Louis Olimpiai Stadion (Athén); Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerző: ill. Sarabia (26.)

A „B” csoport állása:

Málta – Horvátország 1-7 (1-4)
Helyszín: Nemzeti Stadion (Ta’ Qali); Vezette: Deniz Aytekin (török)
Gólszerző: Brozovic (31.-öngól), ill. Perisic (6.), Caleta-Car (22.), Pasalic (39.), Modric (45+1.), Majer (47., 64.), Kramaric (53.)

Szlovákia – Szlovénia 2-2 (0-1)
Helyszín: Stadion Anton Malatinsky (Nagyszombat); Vezette: Mattias Gestranius (finn)
Gólszerző: Duda (58.), Strelec (74.), ill. Zajc (18.), Mevlja (62.)
Kiállítva:ill. Blazic (57.)

A „H” csoport állása: