Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Brazília biztosan kijutott Katarba – videóval

A csütörtöki és a pénteki napon újabb teljes fordulót bonyolítanak le a dél-amerikai vb-selejtezőzónában, a listavezető brazilok és három további mérkőzésre már sort is kerítettek…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A dél-amerikai vb-selejtezőket veretlenül vezető Brazília legutóbbi mérkőzésén sem hibázott, és egy hajrábeli találattal 1-0-ra diadalmaskodott a katari repülőjegyért még nagyon küzdő Kolumbia ellen. A Selecao már az első félidőben is fölényben játszott, de igazán komoly lehetőségei a második játékrész során akadtak. Neymarék többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy fokozták a nyomást Ospina kapujára. Végül az utolsó húsz percen belülre fordulva Neymar kiugratásából Lucas Paqueta szerezte meg a mindent eldöntő találatot, mellyel a brazilok immár matematikailag is biztosították vb-részvételüket, bár még hat mérkőzésük hátra van a sorozatból. Ezzel szemben Kolumbia pillanatnyilag visszacsúszott a pótselejtezőt jelentő ötödik helyre.

Brazília – Kolumbia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Paqueta (72.), ill.

 

Ugyancsak egyetlen találat döntött Chile javára a Paraguay elleni idegenbeli mérkőzésen aratott 1-0-s siker alkalmával. Az első félidőben nem született találat, egyenlő erők küzdelme dúlt a pályán, igencsak fizikális volt a játék. A térfélcsere után Vidal léc alá tartó lövését még kitolta a kapus, ám kisvártatva egy bal oldali szöglet a rövid saroknál éppen Anthony Silva lábáról kötött ki a saját kapujában, így öngóllal szerzett vezetést Chile. Az új szövetségi kapitánnyal próbálkozó Paraguay képtelen volt az egyenlítésre, egyetlen (ön)gól döntötte el a három pont sorsát. A La Roja folytatta a felzárkózást és már szinte elvesztett helyzetből, sorozatbeli harmadik győzelmükkel már a kvalifikációt érő negyedik helyre masíroztak előre.

Paraguay – Chile 0-1 (0-0)
Gólszerző: ill. A. Silva (56. – öngól)

 

Az esélyesebb Ecuador ugyancsak 1-0-s győzelmet aratott a sereghajtó Venezuela ellen. A három pontról döntő találatot a Leverkusen által nyáron szerződtetett 19 éves hátvéd, Piero Hincapié szerezte az első játékrész hajrájában. Az elmúlt két nyeretlen meccse után újra diadalmaskodó ecuadoriak ezzel megerősítették harmadik helyüket a táblázaton, és továbbra is bizakodóak lehetnek a jövőévi vb-szereplést illetően.

Ecuador – Venezuela 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hincapié (41.), ill.

A legutóbbi két vereségével nehéz helyzetbe kerülő Peru becsületére legyen mondva, 3-0-ra legyőzte a szerényebb képességű Bolívia válogatottját. A gólgyártást már az első tíz percen belül megkezdték az Olaszországban profiskodó Gianluca Lapadula jóvoltából, majd még az első félidőben Christian Cueva és Sergio Pena is eredményes volt a magabiztos győzelemhez. A két csapat így helyet cserélt egymással a hetedik, ill. a kilencedik helyen, Peru pedig két pontra megközelítette az ötödik pozíciót.

Peru – Bolívia 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Lapadula (9.), Cueva (31.), Pena (39.), ill.

 

Az aktuális fordulóban az Uruguay – Argentína összecsapást péntekről szombatra virradóra 00:00-tól rendezik.

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!