Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: angol és lengyel gála az I-csoportban – összefoglaló, eredmények

Folytatódott a világbajnoki-selejtezők európai fordulója. A magyar válogatottat is a soraiban tudó I-csoportban az angolok gáláztak Albánia ellen, míg a lengyelek is nagyon simán győzték le az egész mérkőzésen emberhátrányban játszó Andorrát. Az F-csoportban az osztrákok gólgazdag ki-ki meccset játszottak Izraellel, és végül meg is nyerték a mérkőzést, és a skótok is győzni tudtak Moldávia ellen, amivel bebiztosították a második helyüket. A csoportot magasan vezető Dánia is hozta a kötelezőt a Feröer-szigetek ellen.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

I-csoport: 

Szinte megsemmisítette Anglia Albániát, ráadásul egy félidő alatt. A gólzáport Maguire nyitotta már rögtön a 9. percben, majd jött Kane a 18. percben és Henderson a 28. percben. A Tottenham csatára ezek után nagyon belelendült és lőtt még kettőt, így mesterhármast szerzett. A második félidőre már nagyon visszavettek az angolok, az albánok pedig egyáltalán nem nehezítették meg a dolgukat. Volt még egy-két helyzete a hazaiaknak, de végül már nem változott az eredmény. Anglia már korábban bebiztosította kijutását a világbajnokságra, míg Albánia bár továbbra is a harmadik, a magyarok ott lihegnek a nyakukban.

Anglia – Albánia 5-0 (5-0)
Gólszerzők: Maguire (9.), Kane (18. 33. 45+2.), Henderson (28.) ill. –

Érdekesen indult az Andorra – Lengyelország találkozó, mivel már rögtön ez első percben azonnali piros lapot kapott a hazaiaknál Fernandez, így az egész mérkőzést emberhátrányban kellett lejátszaniuk. Kihasználták ezt a lengyelek, és már rögtön az 5. percben vezetést szereztek Lewandowski révén, majd ezt a 11. percben Jozwiak növelte kétgólosra, a szünet előtt pedig még Milik is betalált. A második félidő már nem volt ilyen eseménydús, de a 73. percben Lewandowski meglőtte még a második találatát is. Lengyelország ezzel bebiztosította a második helyét a tabellán, míg Andorra maradt az ötödik.

Andorra – Lengyelország 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Vales (45.) ill. Lewandowski (5. 73.), Jozwiak (11.), Milik (45+2.)
Kiállítás: Fernandez (1.) ill. –

Az I-csoport jelenlegi állása: 

F-csoport: 

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással Ausztria és Izrael. Az első félidőben még nem jöttek a gólok, csak egyetlen találat eset meg a 33. percben, amikor Izrael megszerezte a vezetést Bitton révén. A második félidőben viszont már beindult a gépezet, és először Arnautovic talált be, majd Schaub duplázott, a mérkőzést pedig Sabitzer zárta le a 84. percben szerzett góljával. A két csapat jelenleg 13-13 ponttal a csoportja harmadik és negyedik helyén áll.

Ausztria – Izrael 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Arnautovic (51.), Schaub (62. 72.) ill. Bitton (33.), Peretz (59.)

Nagy fölényben játszott Dánia, és a vezetést is megszerezték a 18. percben Skov Olsen révén. A szünetig is domináltak a hazaiak, ám újabb gólt már nem tudtak lőni. Az előnyüket végül a 63. percben növelték Bruun Larsen révén. A hajrában beindultak az események, először a feröeriek szépítettek a 89. percben Olsen góljával, de a 93. percben a dánoknál Maehle is betalált, amivel lezárta a mérkőzést. A dánok remek teljesítménnyel jutnak ki a vb-re az első helyen, míg a Feröer-szigetek az ötödik helyen fejezi majd be a selejtezőt.

Dánia – Feröer-szigetek 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Skov Olsen (18.), Bruun Larsen (63.), Maehle (90+3.) ill. Olsen (89.)

A játék képét tekintve sokkal jobban játszott Skócia, de a vezetést csak a 38. percben szerezték meg Patterson révén. A második félidőben, a 65. percben már kétgólosra növelték az előnyüket, ám Moldova a 82. percben szépíthetett volna, de Rata kihagyta a büntetőjét, amivel el is dőlt a mérkőzés. A skótok bebiztosították a második helyüket a tabellán, a moldávok pedig nem tudtak elrugaszkodni az utolsó helytől.

Moldova – Skócia 0-2 (1-0)
Gólszerzők: – ill. Patterson (38.), Adams (65.)

Az F-csoport jelenlegi állása: