Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Az Egyesült Államok nyerte a Mexikó elleni rangadót! – videóval

Tovább folytatódtak az Észak- és Közép-Amerikai világbajnoki selejtezősorozat harmadik szakaszának küzdelmei, amelynek a 7. fordulóját játszották le a csapatok.

(Photo by John Dorton/ISI Photos/Getty Images)

A játéknap rangadóját az Egyesült Államok válogatottja és Mexikó vívta egymással. A vendégek listavezetőként látogattak nagy riválisukhoz, de a játékot inkább a hazaiak irányították. Ricardo Pepiék több helyzetet tudtak kidolgozni az első félidőben, de a komolyabb helyzetek inkább Mexikó előtt adódtak, így Steffen nagy bravúrjára is szükség volt Lozano lövésénél, valamint Corona is komoly lehetőséget hibázott el egy beadást követően. A második játékrészben aztán elkezdett pontosabban célozni az amerikai válogatott, amelynek meg is lett az eredménye. A 74. percben a csereként beálló Pulisic érkezett jól Weah beadására, és a hálóba juttatta a játékszert, 1-0! A véghajrában aztán sikerült is lezárni a 3 pont kérdését, miután McKennie közelről értékesíteni tudta a helyzetét, 2-0! Az utolsó percekre ugyan emberhátrányba kerültek a hazaiak, Mexikó már nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, így az Egyesült Államok átvette a vezetést a tabellán!

USA – Mexikó 2-0 (0-0)
Helyszín:
TQL Stadium Vezette: I. Barton
Gólszerzők: Pulisic (74.), McKennie (85.) ill.-
Sárga lapok: M. Robinson (59.), Steffen (68.), McKennie (68.) ill. Romo (45+1.), Rodriguez (68.)
Kiállítás: M. Robinson (89.) ill.-

USA: Steffen – A. Robinson, Zimmerman, M. Robinson, Yedlin – McKennie, Adams, Musah (Acosta 82.) – Aaronson (Pulisic 74.), Pepi (Ferreira 82.), Weah (Richards 90+1.) Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter

Mexikó: Ochoa – L. Rodriguez, Dominguez, Vasquez, Gallardo – Romo (C. Rodriguez 74.), Alvarez (Funes 83.), Herrera – Corona (Alvarado 75.), Jimenez, Lozano Szövetségi kapitány: Gerardo Martino

A mérkőzés góljai:

 

A játéknap másik 3 mérkőzésén is bőven történtek események. Panama például egy varázslatos fordítást mutatott be Honduras ellen. A hazaiak egészen a 77. percig két góllal vezettek, ám a panamaiak ekkor a frissen beküldött Waterman és Yanis vezérletével 8 perc alatt 3 gólt berámoltak, és elvitték a 3 pontot. Az El Salvador – Jamaika mérkőzésen is az utolsó percekre maradtak az izgalmak, ugyanis a vendégek a West Ham támadója, Michail Antonio révén megszerezték a vezetést a 82. percben, és már azt hihették, hogy 3 ponttal térhetnek haza, de a 90. minutumban a hazaiak egyenlíteni tudtak. Ezzel mindkét fél 1-1 egységgel gazdagodott, ami igazából nem segíti ki őket a továbbjutásért folytatott küzdelemben. Végül Kanada egyértelmű esélyesként várta a Costa Rica elleni összecsapást, de a vendégek stabil védekezésükre építve alaposan megnehezítették Alphonso Davisék dolgát. Végül azonban David révén sikerült az 57. percben berámolni egy gólt, ezzel pedig megnyerték az összecsapást, és felzárkóztak egy pontra az USA-Mexikó kettős mögé!

A 7. forduló eredményei:
Honduras – Panama 2-3 (1-0)
Gólszerzők:
Elis (30.), Moya (59.) ill. Waterman (77.), Yanis (81.), Davis (85.)

El Salvador – Jamaika 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Roldan (90.) ill. Antonio (82.)

USA – Mexikó 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Pulisic (74.), McKennie (85.) ill. –
Kiállítás: M. Robinson (89.) ill. –

Kanada – Costa Rica 1-0 (0-0)
Gólszerző:
J. David (57.) ill.-

A selejtező jelenlegi állása:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak)