Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: megszakadt Dánia veretlensége, négyet vágtak az osztrákok! – videóval

A világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában az eddig százszázalékos dánok kétgólos vereséget szenvedtek Skócia otthonában, míg a csoport másik két mérkőzésén Ausztria Moldovát, Izrael pedig Feröer-szigeteket múlta felül.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A záróforduló igazából nem sok izgalmat tartogatott az F-csoport csapatainak, hiszen minden lényegi kérdés már korábban eldőlt: Dánia kijutott a jövő évi, katari világeseményre, míg a pótselejtezős pozíciót Skócia tölti be.

Ennek ellenére például Ausztria a becsületéért küzdött Moldova ellen, simán össze is jött a siker a számukra – többek között Marko Arnautovic duplájának köszönhetően.

Ausztria – Moldova 4–1 (2-0)
Gólszerzők: Arnautovic (4., 55. – büntető), Trimmel (22.), Ljubicic (83.), ill. Nicolaescu (60.)

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport 3. helyén Izrael végzett, miután a közel-keleti ország válogatottja begyűjtötte a három pontot Feröer-szigetek ellen.

Izrael – Feröer-szigetek 3–2 (1-0)
Gólszerzők: Dabbur (30. – büntető), Weissman (58.), Peretz (75.), ill. Vatnhamar (62.), Olsen (72.)

A találkozó videós összefoglalója:

A már biztos második Skócia a már szintén biztosan csoportelső Dánokat látták vendégül. A skandinávok számára az egyetlen tét az elképesztő győzelmi sorozatok megőrzése volt a tét – ez nem jött össze, John Souttar és Che Adams gondoskodott az ellenfél veretlenségének megszakításáról.

Skócia – Dánia 2–0 (1-0)
Gólszerzők: Souttar (35.), Adams (86.)

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport végeredménye: