Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: Portugália után Olaszország is lemaradhat a katari tornáról? – eredmények

A világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójával egy hatalmas meglepetést is magába foglalva, kialakult a végleges sorrend az C és I jelű csoportokban is.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

C-csoport

Bármennyire is ott lógott a levegőben a csoportban, hogy az olaszok lemaradhatnak az egyenes ágú vb-részvételről, az Európa-bajnok betlije legalább akkora meglepetés, mint a minap Portugáliáé volt!

A squadra azzurra hiába támadta végig az észak-írek elleni idegenbeli találkozóját, az utolsó pillanatokban még ki is kaphatott volna! Roberto Mancini válogatottja megint nem játszott jól, olykor igencsak szenvedett is a lelkes hazaiak ellen. Eközben Svájc a második félidőre teljesen felőrölte Bulgáriát: a svájciak szereztek négy gólt (kettőt még a VAR is érvénytelenített -a szerk.), és hirtelen a csoport élére kerültek, és utazhatnak Katarba.

Az olaszok pedig… készülhetnek a márciusi pótselejtezőre, ahol csak úgy mint a portugáloknak, lesz miért kiengesztelniük szurkolóikat!

Észak-Írország – Olaszország 0-0 (0-0)

Svájc- Bulgária 4-0 (0-0)
Gólszerző:
Okafor (48.), Vargas (57.), Itten (72.), Freuler (90+1.)

 

A csoport végeredménye:

I-csoport

A “Mi” csoportunk másik két találkozóján lényegében minden a papírforma szerint történt. Albánia csak megverte hazai pályán Moldovát; míg Anglia két számjegyű különbséggel (!) nyert – könnyedén – San Marino otthonában!

A csoport élén az angolok végeztek, a mienktől vereséget szenvedő Lengyelországot megelőzve – Nem megbántva a lengyel válogatottat, de talán mind Albániának, mind pedig nekünk, magyaroknak egyaránt akadhat hiányérzetünk a sorozatot illetően.

Albánia – Andorra 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Cekici (74.)

San Marino – Anglia 0-10 (0-6)
Gólszerzők:
Maguire (6.), Fabbri (15. -öngól), Kane (27., 32., 39. 42.), Smith Rowe (58.), Mings (69.), Abraham (78.), Saka (79.)

 

A csoport végeredménye: