Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Kamerun, Algéria és Nigéria sikerrel vette az akadályt, továbbjutottak a 3. körbe – Eredmények!

Az utolsó játéknapja következett az afrikai világbajnoki selejtezősorozat második körének, amely még számos kérdést tartogatott. 

Az A-csoportban igen egyszerű volt az Algéria-Burkina Faso összecsapás tétje, a vendégeknek csak a győzelem volt elfogadható eredmény, ha a csoport első helyén akartak végezni, hogy továbbjussanak a harmadik körbe. Ez azonban végül nem jött össze számukra. Algéria kétszer is vezetést szerzett a mérkőzés folyamán, amire rendre volt válasza a vendégeknek, de a győzelmet jelentő gólt nem tudták bekotorni, így Algéria jutott tovább ebből a négyesből.

A-csoport:
Algéria-Burkina Faso 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Mahrez (21.), Feghouli (68.) ill. Sanogo (37.), Dayo (84.)

Niger – Dzsibuti 7-2 (2-1)
Gólszerzők:
Adje (14., 36.,75.), Wonkoye (62.), Sosah (64.), Issa (85., 87.) ill. Ahmed (33.), Yabe (84.)

Az A-csoport végeredménye:

 

A B-jelű kvartettben Tunézia nem igazán hagyott nyitott kérdéseket, hogy mely csapat fog továbbjutni, miután már az első félidőben 3:0-s előnyre tettek szert, többek között a Ferencváros játékosának Laidouninak is köszönhetően. A második játékrészben ugyan összejött a szépítés a vendégeknek, de Tunézia így is egy magabiztos sikerrel biztosította be a továbbjutását a 3. körbe.

B-csoport:
Tunézia – Zambia 3-1 (3-0)
Gólszerzők:
Laidouni (18.), Drager (31.), Maaloul (43.) ill. Sakala (80.)

Mauritánia – Egyenlítői Guinea 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Kamara (22.) ill. Coco (59.)

A B-csoport végeredménye:

 

A C-csoportban sem volt nehéz a képlet, ha Nigéria a kvartettje élén szeretett volna zárni: nem volt szabad kikapniuk a Zöld-foki szigetektől. Ennek meg is adta a módját Nigéria, hiszen az első percben Osimhen révén előnybe kerültek, de erre szinte rögtön válaszolt is a MOL Fehérvár hátvédje, Stopira. A gyors gólváltást követően viszont nem született újabb találat, így Nigéria elérte a célját, és megnyerte a csoportot.

C-csoport:
Nigéria – Zöld-foki szigetek 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Osimhen (1.) ill. Stopira (5.)

Libéria – Közép-afrikai Köztársaság 3-1 (2-0)
Gólszerzők:
Macauley (2.), Wilson (8., 74.) ill. Ngoma (61.)

A C-csoport végeredménye:

 

A D-jelű csoportban két igazi nagyágyú csapott össze, hiszen Kamerun és Elefántcsontpart döntötte el egymás között, hogy melyik válogatott juthat tovább a harmadik körbe. A mérkőzés előtt Elefántcsontpart állt jobban, tehát számukra egy döntetlen is elég lett volna a csoport megnyeréséhez. Ehhez képest a 21. percben Toko Ekambi révén Kamerun került előnybe, amit végül a végső hármas sípszóig meg is tudtak tartani, így sikerült továbbjutniuk, és ezzel egy nagy riválist kiejtettek a további küzdelmekből Elefántcsontpart személyében!

D-csoport:
Kamerun – Elefántcsontpart 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Toko Ekambi (21.) ill.-

Mozambik – Malawi 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Mzava (51. – öngól) ill. –

A D-csoport végeredménye:

 

Az I-csoportban már jóval korábban lezárultak a kérdések a továbbjutás szempontjából, miután Marokkó az első 5 mérkőzését egyaránt megnyerte. Ryan Mmaeék azonban szerettek volna 100%-os mérleggel zárni a 2. fordulóban, ami sikerült is, miután a Fradi támadójának vezérletével legyőzték Guineát, és továbbjutottak a 3. fordulóba.

I-csoport:
Marokkó – Guinea 3-0 (2-0)
Gólszerzők:
R. Mmaee (21., 29.), El Kaabi (60.) ill.-

Bissau Guinea – Szudán 0-0 (0-0)
Gólszerzők:
-ill.-

Az I-csoport végeredménye:

 

Az F-jelű kvartettben sem volt már kérdéses a továbbjutó kiléte, ugyanis az 5. kört követően biztossá vált, hogy Egyiptom megnyerte a csoportját. A záró fordulóban ettől függetlenül hazai pályán Salahék 2:1-re legyőzték Gabont, és így veretlenül zárták a 2. kört.

F-csoport:
Egyiptom – Gabon 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
Magdi Kafsha (4. – büntető), Obiang (75. – öngól) ill. Allevinah (54.)

Líbia – Angola 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Msoud (49. – büntető) ill. Zini (81.)

Az F-csoport végeredménye:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak)