Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: Ukrajna és Wales is a zárókör nagy nyertesei között! – eredmények, tabellák

Európában véget értek a küzdelmek a világbajnok-selejtezősorozatban a ‘D’ és ‘E’ jelű csoportokban is. Előbbiben az ukránok, utóbbiban a belgák kaparták ki maguknak azt a bizonyos gesztenyét az utolsó körben, odaérve a pótselejtezőt érő második helyekre.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

D-csoport

Bosznia-Hercegovina – Ukrajna 0-2 (0-0)
Gólszerzők:
Zinchenko (59.), Dovbyk (79.)

A döntetlen-halmozó (6) ukránok abban a tudatban léptek pályára, ha jobb eredményt érnek el, mint Finnország, akkor odaérhetnek a második helyre – Oda is értek!

Szomszédunk a második félidő közepén döntötte el a találkozót, és került egy lépéssel közelebb világbajnoki részvételt jelentő álmaihoz.

Finnország – Franciaország 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Benzema (66.), Mbappé (76.)

A sokáig csak szenvedő világbajnok játékán ki más, mint Karim Benzema lendített nagyot! a Real Madrid klasszisa alig pár perccel a becserélését követően betalált, megtörve az addig nagyot küzdő finneket.

Francia részről még Kylian Mbappé is szerzett egy újabb találatot, megpecsételve a finnek sorsát – Finnország ugyanis lemaradt a pótselejtezőt érő második helyről.

A csoport végeredménye:

E-csoport

Wales – Belgium 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Moore (32.) ileltve De Bruyne (12.)

A tartalékos belgák korai vezetésére még volt válasza a hazaiaknak. Kisebb meglepetés, elnézve a hatalmas belga mezőny -és helyzetfölényt, hogy Wales kihúzta újabb kapott gól nélkül, és készülhet a márciusi pótselejtezőre.

Csehország – Észtország 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Brabec (59.), Sykora (85.)

Csehországnak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy reménykedhessen abban, ha Wales nem szerez pontot Belgium ellen, odaérhet még a csoport második helyére – A csehek nyertek is, de számukra maradt a szomorúság.